Takaisin
21.7.2018 klo 14.15

Jari Litmanen U19-poikien asenteesta: "He ovat antaneet kaikkensa"

Jaa:

U19-poikien valmennusryhmään kuuluva Jari Litmanen näkee Minihuuhkajien laittaneen itsensä täysillä likoon kahdessa ensimmäisessä EM-lopputurnausottelussa.

Suomen alle 19-vuotiaiden poikien maajoukkueen taival EM-kotikisoissa Vaasassa ja Seinäjoella on toistaiseksi ollut pistelsaldoon tuijotettuna harmillinen. Maanantaina Suomi esiintyi vahvasti EM-avauksessa Italiaa vastaan ja loi useita maalintekopaikkoja, mutta koki silti 0-1-tappion. Torstaina joukkue oli vahvasti kiinni voitossa Norjaa vastaan aina varsinaisen peliajan viimeisen minuutin alkuun saakka, mutta Norjan vahva loppukiri aiheutti Suomelle lopulta kirvelevän 2-3-tappion.

Varsinkin Norja-pelin jälkeen Suomen pelaajien päät olivat ymmärrettävästi painuksissa. Lähellä ollut voitto päättyi isoon pettymykseen.

Päävalmentaja Juha Malisen valmennusryhmään kuuluva Jari Litmanen koki Suomen antaneen kaikkensa molemmissa peleissä. Norja-pelin tulos oli hankalampi niellä kuin maanantai, sen verran lopussa johtoasema vaihtui tappioon.

- Kyllähän he antoivat itsestään sen, mitä ryhmässä on. Lopussa tietysti tuli vähän painetta, ja valitettavasti nyt kävi näin. Ei voi sanoa, etteivätkö pojat olisi antaneet itsestään kaikkea, Litmanen sanoi ja jatkoi:

- Olemme kahdessa pelissä olleet lähellä (voittoa). 0-1-häviö ja nyt 2-3. Ei voi ottaa pojilta mitään pois. He ovat antaneet kyllä kaikkensa. Jossain vaiheessa peliä se ero aina näkyy.

Suomi jatkaa pelejä sununtaina 22.7. Portugalia vastaan Vaasassa lohko A:n päätöskierroksella. Samaan aikaan Norja ja Italia mittelevät Seinäjoella.

Jos Suomi voittaa Portugalin ja Norja saa pisteenkin Italialta, Suomi on lohkonsa kolmas. Järjestyksen suhteessa Portugaliin määrittää tässä tapauksessa keskinäinen ottelu.

Jos Suomi voittaa ja Norja häviää, ovat Suomi, Norja ja Portugali kaikki kolmessa pisteessä. Tässä tapauksessa vertailukohdaksi tulee maaliero keskinäisissä otteluissa. Jos Suomi voittaa Portugalin, joukkue saavuttaa vähintään kolmossijan eli pääsee pelaamaan MM-kisapaikasta. Kisojen viisi parasta pääsevät MM-lopputurnaukseen.

Litmasen mukaan ei ole muita vaihtoehtoja kuin valmistautua sunnuntain jännitysnäytelmään mahdollisimman hyvin, jotta akut ovat ladattuina huomenna Vaasan stadionilla.

- Fyysisestikin tämä on rankka viikko. Tässä on paljon poikia, jotka joutuvat pelaamaan kolme peliä (viikkoon). Ei se helppoa ole, "Litti" muistutti.

Portugali-Suomi pelataan Vaasan stadionilla sunnuntaina 22.7. kello 18.30. Ottelua voi seurata klo 18.15 alkaen Ylen TV2-kanavalla ja Yle Areenassa.