Takaisin
28.9.2018 klo 10.44

Jalkapallo luo merkitystä elämään – Asunnottomien maajoukkue kohti MM-kisoja

Jaa:

Suomen asunnottomien maajoukkue valmistautui Eerikkilän leirillä Meksikossa marraskuussa pelattaviin MM-kisoihin.

Asunnottomien maajoukkue leireili Eerikkilässä 25.-27. syyskuuta. Leirillä Suomen joukkue valmistautui Meksikossa 13.-18. marraskuuta pelattaviin Asunnottomien MM-kisoihin (Homeless World Cup). Suomi on osallistunut HWC-turnaukseen vuosittain vuodesta 2006 alkaen.

Suomen joukkueen kisakoordinaattori, Homeless Academy ry:n sosiaalinen valmentaja Patrick Kulmala kertoo, että näissä kisoissa Suomelle tulostavoitetta tärkeämpää on ihmisten hyvinvoinnin ja toimintakyvyn lisääminen.

- Homeless Academyn tavoite on kuntouttaa päihde- ja laitoskierteen vuoksi asunnottomiksi ajautuneita ihmisiä liikunnan ja jalkapallon avulla.

- Lähdemme tavoittelemaan MM-kisoihin Fair Play -henkeä, ja haluamme esiintyä turnauksessa esimerkillisesti jalkapallon yhteisöllisyyttä vaalien. 

Homeless Academyn yksi toimintamuodoista on ylläpitää ja kehittää Suomen asunnottomien jalkapallon maajoukkuetoimintaa. Järjestön keskeisiä yhteistyökumppaneita ovat Suomen Palloliitto ja Opetus- ja kulttuuriministeriö. 

- Jalkapallo tuo kuntoutujien elämään mielekästä tekemistä, säännöllisyyttä ja antaa uskoa oman elämänsuunnan muuttamiseen. Peli luo merkitystä ihmisten elämään. 

- Vuosittaiset MM-kisat ovat hyvä porkkana sitoutua järjestömme jalkapallotoimintaan, mutta vuosia kestäneestä päihde- tai laitoskierteestä eroon pääseminen on se kaikista isoin juttu niin yksilölle kuin yhteiskunnalle, Kulmala sanoo. 

Lue lisää Homeless Academyn toiminnasta >>

Lue lisää Homeless World Cupista >>