Takaisin
6.4.2021 klo 17.10

Jalkapallo luo hyvinvointia – Vaasan Palloseuran toiminnan vuosittainen yhteiskunnallinen arvo on 6,3 miljoonaa euroa

Jaa:

UEFA SROI -mallinnus (Social Return on Investment) mittaa jalkapalloon sijoitetun pääoman sosiaalista tuottoa jalkapallon harrastajien osalta. Mallinnuksen mukaan suomalaisen jalkapallon hyöty suomalaiselle yhteiskunnalle on 1,25 miljardia euroa vuosittain.

Vaasan Palloseuran tuo toiminnallaan yhteiskunnalle vuosittain 6,3 miljoonan euron hyödyn. Kokonaissummasta 2,53 M€ ovat taloudellisia hyötyjä, 1,42 € sosiaalisia hyötyjä ja 2,36 M€ terveydellisiä hyötyjä. 

- Jokainen seuran lähellä toimiva näkee miten monialaista työtä teemme yhteisössä, mutta meidän pitää pystyä myös osoittamaan laajemmalle yleisölle ja konkreettisesti mitä yhteiskunnallista arvoa tuomme toiminnallamme. UEFA SROI-mallinnuksen tulosten myötä pystymme muun muassa tuomaan uusia näkökulmia muuten kovin yksipuoliseen liikuntapaikkakeskusteluun, jota kaupungissa on viime vuosina varsinkin jalkapallon osalta käyty, VPS Junioreiden toiminnanjohtaja Joni Keturi sanoo seuran tiedotteessa

VPS Juniorit ja VPS Oy työllistävät yhteensä noin 60 henkilöä. VPS junioreiden toiminnassa on mukana noin 150 vapaaehtoista ja viikkotasolla seura liikuttaa lähes tuhatta lasta. Lisäksi seura järjestää iltapäiväkerhoja alueen lapsille sekä jalkapallotoimintaa kehitysvammaisille, päihde- ja mielenterveyskuntoutujille sekä maahanmuuttajille.

- On todella hienoa ja tärkeää, että Vaasan Palloseura täällä Pohjanmaalla näyttää esimerkkiä siitä, kuinka jalkapallon yhteiskunnalle tuottamaa kokonaishyötyä voidaan UEFA:n mallin mukaisesti mitata. Vepsu tekee erittäin merkityksellistä ja arvokasta työtä ihmisten hyvinvoinnin eteen, kansanedustaja ja Suomen Palloliiton hallituksen jäsen Joakim Strand sanoo.

Mallinnuksessa ei otettu huomioon VPS:n edustusjoukkueen yhteiskunnallista vaikutusta.

Lue lisää Vaasan Palloseuran UEFA SROI -mallinnuksesta >>