Takaisin
9.8.2019 klo 09.09

Italiaan siirtyvä Emilia Jokisalo matkaan viikon päästä

Jaa:

Ilveksen naisista Italiaan Serie A2 -sarjaan FiberOasta Chiaravelleen siirtyvä Emilia Jokisalo, 20, on treenannut kesän kovaa. Viikon päästä odottaa aivan uudenlaiset haasteet uudessa maassa ja uudessa sarjassa. (kuva: ilvesfsnaiset.fi)

Heinäkuun lopulla varmistunut ulkomaansiirto ei ole lainkaan jokapäiväistä herkkua suomalaisten futsalpelaajien keskuudessa. 

"Ollaan jo jonkin aikaa valmentaja Jaakko Laitisen kanssa puhuttu, että jos joskus tulee mahdollisuus lähteä ulkomaille, niin lähden. Minuun otettiin Italiasta yhteyttä ja kyseltiin halukkuutta siirtyä pelaamaan sinne, ja tottakai olin heti kiinnostunut. Tämän jälkeen aloimme viemään hommaa eteenpäin ja katsomaan erilaisia vaihtoehtoja", Jokisalo kartottaa siirron taustaa.

Ensi viikon perjantaina odottava Italian lento on tuonut kesän treeneihin lisäpotkua.

"Kovaa on treenattu aina, mutta tottakai tämä on tuonut vielä pienen ekstramotivaation kesäharjoitteluun. Olen päässyt Ilveksen kanssa harjoittelemaan pallon kanssa, ja fysiikkaohjelmat puolestaan ovat tulleet Italian päästä."

Nuorena pelaajana yksin uuteen maahan - jännittääkö?

"Varmasti jotain yllätyksiäkin on tulossa, mutta olemme olleet seuran kanssa yhteyksissä melkein joka päivä, ja siellä odottaa kaikki valmiina minulle. He ovat kaikinpuolin tehneet saapumiseni sinne mahdollisimman helpoksi."

Suomen naisten maajoukkueen vakiokasvona kovat pelit ovat Jokisalolle tuttuja, mutta uudessa maassa futsalkulttuuri voi omalta osaltaan tuoda myös omia mausteitaan. 

"En tietysti tunne seuraa ja sen toimintatapoja vielä täysin, mutta olen kyllä opiskellut ahkerasti! Odotan innolla, että pääsen joukkueen mukaan harjoittelemaan, ja tietysti tutustumaan uuteen joukkueeseen ja uuteen kotihalliin", pelaaja päättää.


(kuva: Leo Hynninen)

 

FiberPasta Chiaravallen kotisivut:

http://www.atleticochiaravalle.it/