Italia voitti futsalin Euroopan Mestaruuden

Italia voitti maanantaina 24.2. myöhään Suomen aikaa pelatun futsalin EM-loppuottelun. Italia kukisti loppuottelussa Ukrainan lukemin 1 – 0. Italian maalin teki Vinicius Bacaro. Futsalin Euroopan Mestaruus oli Italialle sen historian ensimmäinen.

EM-loppuottelu pelattiin Etelä-Italian Casertassa maanantaina 24.2. Ottelussa kohtasivat isäntämaa Italia ja edellisen EM-lopputurnauksen hopeajoukkue Ukraina. Loppuottelua oli saapunut seuraamaan hallin täydeltä (n. 6 500) hurmiossa olevia italialaisia. Italialla olikin läpi ottelun mukanaan ns. 6 pelaaja, joka antoi täyden tukensa omille ja yritti viheltää Ukrainan maanrakoon.

Loppuottelun kulku oli seuraavanlainen: Ukraina piti palloa, mutta Italia loi ottelun vaarallisimmat tilanteet. Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin varsin hyvätasoista futsalia molemmilta joukkueilta. Ukraina yritti hätyytellä Italian maalia kontrolloiduilla hyökkäyksillään, mutta Italian tiivis puolustus kesti Ukrainan yritykset melko helposti, eikä Italian maalivahti joutunut juurikaan varsinaisiin torjuntatöihin. Italian saadessa pallon, se piti Ukrainaa enemmän tempoa yllä ja loi useita vaarallisia tilanteita Ukrainan maalille jo ensimmäisellä jaksolla. Puoliajalle siirryttäessä tulostaululla oli lukemat Italia 0, Ukraina 0.

Toinen jakso oli hyvin samantapainen kuin ensimmäinen. Jälleen Ukraina piti palloa, mutta Italian tiivis puolustus piti ilman suuria ongelmia.  Italian numero 7 Vinicius Bacaro räjäytti hallin tunnelman kattoon laukomalla Italian 1 – 0 johtoon ottelun 30 minuutilla. Bacaro täräytti viuhuvalla vasurillaan Italian vapaapotkun noin 11 metristä vastustamattomasti Ukrainan maalin oikeaan alakulmaan. Ottelun lopussa Ukraina yritti vimmatusti tasoitusta. Noin kaksi minuuttia ennen loppua Ukraina otti maalivahtinsa tilalle viidennen kenttäpelaajan, mutta edes se ei auttanut Ukrainaa. Näin isäntämaa Italia kruunattiin ansaitusti futsalin Euroopan Mestariksi 2003. EM-loppuottelun kolmantena erotuomarina toimi suomalainen Jyrki Filppu. Filppu sai tehdä ottelussa täyden päivätyön pitääkseen Italian vaihtopenkin kentän laidalla.