Italia ja Ukraina kohtaavat futsalin EM-loppuottelussa

Isäntämaa Italia ja edellisen EM-lopputurnauksen hopeajoukkue Ukraina selvittivät tiensä futsalin EM-loppuotteluun. Loppuottelu pelataan maanantaina 24.2. Etelä-Italian Casertassa klo 21.30 Suomen aikaa. Ottelu lähetetään suorana lähetyksenä Eurosportilta.

Lauantain välierissä kohtasivat Italia ja Espanja sekä Ukraina ja Tshekki. Italian ja puolustavan mestarin Espanjan ottelu oli kiihkeä ja täynnä sähköä alusta asti. Ottelun alussa etenkin Espanja oli hyvin hermostunut. Ottelun edetessä ote siirtyi kuitenkin yhä enemmän Espanjalle Italian hyvästä alusta huolimatta. Tauolle siirryttiin Italian 1–0 johdossa Adriano Foglian vietyä Italian johtoon noin kolme minuuttia ennen taukoa. Maali nosti tunnelmaa entisestään koko ottelun hurmoksessa olleessa noin 6 000 päisessä italialaiskatsomossa. Toinen jakso mentiin myös hyvin pitkälti Espanjan hallitessa kenttätapahtumia. Italian maalivahti kesti Espanjan vyörytyksen hyvin ja Foglio vei Italian 2–0 johtoon toisen jakson puolivälissä. Espanjan loppukiri ei tuottanut kuin yhden maalin, joten Italia lunasti itselleen loppuottelupaikan lukemin 2–1. Ottelun kolmantena erotuomarina toimi suomalainen Jyrki Filppu.

Ukrainan ja Tshekin kohtaamiseen tunnelma katsomossa latistui huomattavasti, kun suurin osa yleisöstä oli kadonnut Casertan yöhön juhlimaan Italian loppuottelupaikkaa. Ottelu oli kuitenkin hyvätasoisoista futsalia, Ukrainan viedessä ja Tshekin pyritellessä vastaan. Ukrainan Olexandr Kosenko vei Ukrainan 1–0 johtoon 6 minuutin pelin jälkeen. Tshekkien taistelu tuotti kuitenkin tasoituksen ottelun 15 minuutilla. Toinen jakso oli jo selvemmin Ukrainan hallintaa ja Ukraina voittikin jakson selvin lukemin 4–0 ja näin ollen vei loppuottelupaikan lukemin 5–1.

Kaikki EM-lopputurnauksen tulokset

EM-lopputurnauksen otteluraportteja, tulokset ja tilastot löydät myös osoitteesta www.futsalsuomi.net