Ilves nappasi täyden pistepotin ja kipusi sarjataulukossa ylöspäin

Tampereella Kaupin urheilupuistossa pelattu Ilveksen ja HPS:n välinen ottelu päättyi Ilveksen 1-0-voittoon. Ensimmäinen jakso oli selkeämmin kotijoukkueen hallintaa, mutta erityisesti toisella jaksolla HPS oli takaiskumaalista huolimatta selvästi ensimmäisellä puoliajalla nähtyä pirteämpi. Ilves oli kuitenkin vahvempi ja vei ottelusta täydet kolme pistettä.

Haastatteluissa ennen ottelua HPS:n Julia Haikonen ja Ilveksen Eini Vesaniemi totesivat ottelussa tarjolla olevien pisteiden olevan todella tärkeitä. Ottelun tärkeys näkyikin nopeasti alkuvihellyksen jälkeen, sillä ensimmäiset minuutit olivat molemmilta joukkueilta varsin hermostunutta pelaamista. Kun ensimmäinen jakso eteni, onnistui Ilves ottamaan ottelusta enemmän otetta. HPS:n ensimmäisen jakson parhain maalintekopaikka syntyi kahdeksannella peliminuutilla, kun Hanna Onufriew tarjoili matalan keskityksen Piipa Kämpille maalin etualueelle. Ilveksen puolustus kuitenkin venyi tilanteessa pallon eteen ja ottelua jatkettiin kulmalipulta. Kun ottelua oli puoli tuntia pelattu, syntyi Ilvekselle lähestulkoon avopaikka, kun Silja Tuominen keskitti ja pallo kimposi vastaan tulleen Jessica Kiviahon käsistä taka-alueelle yksin jätetylle Sofia Määtälle. Pallo pomppasi ennen osumaa ja Määtän laukaus karkasi liian korkeaksi suuntautuen selvästi yli tyhjän maalin. Sofia Määttä oli ensimmäisellä jaksolla peräti kolmeen otteeseen lähellä maalintekoa, mutta laukaus pienestä kulmasta noin viidestä metristä meni takatolpan ohi ja yritys kuudentoista rajan tuntumasta suuntautui myös takatolpan väärälle puolelle. Ensimmäisen jakson loppua kohti paine oli vahvasti HPS:n päädyssä ja Ilveksen avausmaalin syntyminen alkoi roikkumaan ilmassa. Maaleja ensimmäisellä jaksolla ei kuitenkaan vielä nähty ja puoliajalle siirryttiin 0-0-tilanteessa.

Toinen jakso sai vauhdikkaan lähdön, kun molemmat joukkueet esittivät lähes peräkkäin vaaralliset hyökkäykset. Hyökkäysten lopputuloksena verkko heilahti molemmissa maaleissa, mutta vain Ilveksen maali hyväksyttiin. Ensimmäisen tilanteen järjesti HPS, kun Emilia Ukkonen kuljetti vahvasti keskialueelta eteenpäin ja syötti boksin sisään oikealle puolelle Hanna Onufriewille, joka tarjoili ensimmäisellä kosketuksellaan nappikeskityksen suoraan maalivahdin ja puolustuslinjan väliin Piipa Kämpille. Pallon maaliin ohjannut Kämppi oli kuitenkin ehtinyt tilanteessa paitsioasemaan, eikä maalia hyväksytty. Ilves niittasi kuitenkin lähes välittömästi takaisin, kun Aino Rasinen syötti kuudentoista rajaa pitkin keskelle Silja Tuomiselle, joka vapautti Pipsa Saarilahden erinomaiseen laukaisupaikkaan vitosen kulman tuntumaan. Jessica Kiviaho esitti taidokkaita otteita ja pelasti tilanteen upealla torjunnallaan ja HPS sai purettua irtopallon sivurajan yli. Ottelun ainoaksi jäänyt maali syntyi ajassa 47’ Ilveksen rajaheitosta alkaneesta tilanteesta. Pallo heitettiin oikealta Aino Rasiselle, joka nappasi pelivälineen mukaansa kohti kulmalippua ja antoi nopean keskityksen vitosen kulmalle. Silja Tuominen tuli vartioituna hyvin esiin ja sai jatkettua päällään pallon Jessica Kiviahon yli takanurkkaan. Maali jäi ottelun ainoaksi ja Ilves voitti tärkeän ottelun lukemin 1-0 ja voitollaan Ilves kasvatti pistepottiaan 12 pisteeseen ja nousi sarjataulukossa sijalle seitsemän. HPS:n verkkosivuilla ottelua kommentoinut päävalmentaja Toni Anttila oli tulokseen pettynyt, mutta nosti katseensa kohti seuraavia tarjolla olevia pistepotteja.

-  Taistelimme ihan hyvin, etenkin toisella puoliskolla saimme hyvin peliä käynnistettyä ja luotua paikkoja. Kävimme kerran maalissakin, mutta se oli harmillisesti paitsio. Toki kaverillakin oli hyviä paikkoja pelin aikana, matsi oli tasainen niin kuin etukäteen oli arveltavissakin. Tänään Ilves oli piirun verran parempi ja sai kolme pistettä. Tällaista futis on, tietysti harmittaa, ettei tänään voitettu, mutta emme aio jäädä tuleen makaamaan, vaan lähdemme taistelemaan seuraavasta matsista kolme pistettä.