Ilves kaatoi TPS:n selvästi

TPS kohtasi Tampereen Ilveksen lauantai-iltapäivällä Tampereen Pirkkahallissa pelatussa harjoitusottelussa. Yli puolet ottelusta ylivoimalla pelannut Ilves oli ottelussa lopulta 4-0-lukemin parempi.

TPS:n tämän vuoden ottelutilastoihin tuli näin neljäs peräkkäinen tappio.

- Pelaajien ilmeet oli ennen ottelua sellaisia, että nyt näytetään. Olen erittäin tyytyväinen peliimme ensimmäisellä puoliajalla. Pystyimme haastamaan Ilvestä ihan hyvin täydellä miehityksellä. Valmentaja ei varmaan saisi olla tyytyväinen 4-0-tappion jälkeen, mutta tämä ottelu selkeytti kuitenkin monta asiaa, TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen tiivisti turkulaisten sivuilla.

Jarkko Wissin valmentama Ilves jyräsi avausminuutit vahvasti, eikä TPS meinannut saada omaa peliään millään käyntiin. Pikku hiljaa TPS:kin sai tuntuman Pirkkahallin alustan kanssa kohdalleen ja homma kentällä tasoittui.

Ottelun ensimmäisen maalipaikan sai aikaan Ilves noin kuuden minuutin kohdalla, mutta Iiro Järvisen keskeltä lähtenyt veto painui TPS-maalin yli. TPS:n Mika Ääritalo pääsi kiskaisemaan reilun kymmenen minuutin jälkeen kunnolla, mutta hänen kova vetonsa liiteli hieman yli.

Vajaan 20 minuutin kohdalla Joakim Latonen pääsi nousemaan hyvin oikeaa kaistaa, mutta hänenkin laukauksensa meni suuntautui yläilmoihin.

TPS:n aggressiivinen prässi alkoi selvästikin purra Ilvekseen ja pallo viihtyi alkua paremmin Ilveksen kenttäpuoliskollla.

34. minuutin kohdalla Juho Salminen rakensi oikealta laidalta hyvän hyökkäyksen. Ensimmäinen keskitys kilpistyi Ilves-puolustukseen, mutta toinen tavoitti vasemmalta Latosen, joka ampui suoraan ja sähäkkä veto meni vain hieman oikealta Ilves-maalin ohi.

37. minuutin kohdalla Ilves sai vapaapotkun aivan rangaistusalueen rajalta. Pallon taakse asettui Lauri Ala-Myllymäki. Hänen kierteinen ja tarkka vetonsa oli erinomainen ja pallo putosi juuri TPS-maalin yläriman alle. Ilves siirtyi näin 1-0-johtoon.

TPS:n peli vaikeutui huomattavasti, kun vielä viime kaudella Ilvestä edustanut, nykyinen TPS:n keskikenttäpelaaja, Alim Moundi sai toisen keltaisen korttinsa ottelun 38. minuutilla. Siitä alkoi sitten TPS:lle uusi harjoittelujakso teemalla yhden miehen alivoima. Oli selvää, että TPS joutuu puolustuskannalle ottelun toisella puoliajalla.

- Siinä ratkaisussa ei voittanut varmaan kukaan, kun kyseessä oli kuitenkin harjoitusottelu. Sen jälkeen sitten juostiinkin aika lujaa ja oli selvää, että peli luonne tulee muuttumaan, Pikkarainen myönsi.

54. minuutin kohdalla Juho Salminen haki hyvin keskityksen kahden Ilves-puolustajan välistä ja ampui, mutta tamperelaiset saivat pelastettua tilanteen kulmaksi.

Ilves rakensi tunnin kohdalla toisen osumansa. Joukkue vyöryi nopeaan hyökkäykseen ja Ala-Myllymäki ampui pallon voimalla oikealta maalin vasempaan takanurkkaan.

63. minuutin kohdalla Ilves rankaisi alivoimalla pelaavaa TPS:ää kolmannen kerran. Entinen TPS-kärki Ilari Mettälä sai pallon keskellä, eteni muutaman askeleen ja ampui pallon vasurillaan tarkasti vasempaan alakulmaan.

76. minuutin kohdalla Ilveksen Emile Paul Tendeng ampui pallon suoraan syötöstä maalin vasempaan yläkulmaan ja loppulukemiksi näin 4-0.

- Olipa kliinistä ja hurjaa viimeistelyä Ilvekseltä. Kyseessä on yksi Veikkausliigan parhaista joukkueista, jolla tulee olemaan sanansa sanottavana, kun eurocup-paikkoja ja mitaleja jaetaan, Pikkarainen ennustaa.

TPS:n tämän hetken haavoittuvimmalla osastolla, eli keskuspuolustuksessa, pelasivat laitapuolustaja Sami Rähmönen sekä keskikenttäpelaaja Juho Montola. Ja ihan hyvin pelasivatkin. Jessy Lando tuli kentälle ottelun 64. minuutilla.

- Ihan puhtaat paperit annan Montolalle ja Rähmöselle. Lando on alun perin keskikenttäpelaaja, joten nyt hän pääsi kokeilemaan meillä myös sitä paikkaa. Ensi viikolla saadaan SJK-peliin Jakonen heti alusta asti mukaan ja uskon, että Karlsson ja Heinolainen ovat myös toipuneet, Pikkarainen toivoi.