Ilvekselle pronssimitalit

Sievi FS ja Ilves FS:n ratkaisivat tämän kauden pronssimitalien kohtalon lauantaina Sievissä. Tasaisten vaiheiden jälkeen mitalit pujotettiin Ilves-pelaajien kaulaan loppunumeroiden ollessa Sievi FS – Ilves FS 1-3 (0-1).

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Molemmilla joukkueilla tuntui kuitenkin olevan paras terävyys kateissa, joka näkyi haparoinnissa maalitilanteissa. Ottelun alun maalittomuus oli myöskin molempien joukkueiden maalivahtien (Miika Toivola, Sievi ja Leo Rantanen, Ilves) hyvän vireen ansiota. Avausjakso jatkui tasaisena ja tilanteita luotiin kentän molempiin päivin liukuhihnalta, mutta samaan tahtiin maalipaikkoja myös tuhlailtiin. Lopulta 16 ja puolen minuutin pelin jälkeen Ilves onnistui ottelussa maalinteossa, kun Lassi Lintula ohjasi Antti Teittisen rajapotkusta pallon maaliin ohi maalivahti Toivolan. Lintulan maali jäi avauspuoliskon ainoaksi ja pukukoppeihin siirryttiin 0-1 vieras johdossa.

Joukkueiden palattua pukukopeista toiselle jaksolle ottelu jatkoi tutun tasaisena. Kun toista jaksoa oli pelattu viisi minuuttia pääsi Jaakko Ahokas syötön katkoon siirtäen pallon Lintulalle, joka laukoi komeasti Ilveksen kahden maalin karkumatkalle. Toisen puoliajan edetessä pallonhallinta siirtyi luonnollisesti enemmän takaa-ajoasemassa olevalle Sieville ja Ilves kärkkyi vastaiskujen mahdollisuuksia. Neljä minuuttia ennen päätössummeria Sievi pääsi maalin päähän Henri Heikkilän laukaisulla. Sievi yritti vielä viimeisellä minuutilla tasoitusta 5vs4-pelillä ilman maalivahtia, mutta maalin tekikin Ilves Antti Teittisen osuessa tyhjiin.

Ilves kuittasi voitollaan kauden päätteeksi pronssimitalit ja Sievin kohtaloksi jäi jäädä tämän kauden futsal-liigassa neljänneksi. Kirkkaimmat mitalit ratkovat keskenään maanantaina alkavassa finaalisarjassa Kampuksen Dynamo sekä Leijona Futsal.