Iina Salmi, Nora Heroum ja Jutta Rantala maalinteossa

Iina Salmi teki kauden kolmannen maalin Valenciassa viikonloppuna. Englannissa Nora Heroum ja Emma Koivisto olivat johdattamassa Brighton & Hove Albionia FA Cupin puolivälieriin ja Ruotsissa Jutta Rantala venytteli verkkoja.

Salmi tuli 78. minuutilla kentälle ottelussa Real Betisiä vastaan ja teki kymmenen minuuttia myöhemmin maalin, mutta se oli laiha lohtu Valencian hävitessä kotikentällään 1-2 (0-1). Valencia on sarjassa kymmenentenä.

Linda Nymanin Logrono otti elintärkeän voiton kaataessaan Teneriffan 2-1 (1-1). Nyman oli avauskokoonpanossa ja sai vastuuta vajaan tunnin verran. Logrono on edelleen viimeisenä, mutta ero säilymiseen kaventui seitsemään pisteeseen, kun neljä kierrosta on vielä pelaamatta.

Sanni Franssi ei ollut Real Sociedadin kokoonpanossa, mutta siitä huolimatta Rayo Vallecano kaatui 2-1 (1-0). Real Sociedad on neljäntenä.

Englannissa on sarjakausi jo päättynyt, mutta FA Cupia vielä pelataan. Heroumin ja Koiviston Brighton & Hove Albion eteni kahdeksan parhaan joukkoon voittamalla Huddersfieldin selvästi 6-0 (3-0). Heroum aloitti maalijuhlat tekemällä kauden avausmaalinsa. Hänellä oli mahdollisuus myös toiseen osumaan rankkarista, mutta hänen vetonsa meni yli maalin. Rankkari vihellettiin, kun Koivisto kaadettiin rangaistusalueella. Heroum pelasi koko pelin ja Koivisto tuli tauolla vaihtoon.

USA:ssa Natalia Kuikka oli penkillä, kun Portland Thorns avasi kautensa NWSL:ssä vakuuttavalla 5-0 (4-0)-voitolla Chicago Red Starsista.

Juventus jatkoi voittokulkuaan Serie A:ssa kaatamalla AS Roman 1-0 (0-0). Tuija Hyyrynen tuli lisäajalla kentälle.

Anna Auvinen pelasi koko pelin, kun Inter hävisi Florentia San Gimignanolle 0-2 (0-0). Voitolla Florentia ohitti Interin sarjataulukossa ja Inter on nyt kahdeksantena.

Paula Myllyoja oli penkillä Pink Barin hävitessä jumbokamppailussa San Marinolle 1-2 (0-1). Barin putoaminen on jo varmistunut.

Ruotsin Damallsvenskanissa kierros oli jaettu helatorstaista tiistaihin.

Helatorstaina vahvan suomalaisedustuksen omaava AIK hävisi Vittsjön vieraana 0-4 (0-3). AIK:n suomalaiskolmikko Milla-Maj Majasaari, Jenny Danielsson ja Emma Santamäki pelasivat koko ottelun.

Ria Ölingin FC Rosengård jatkaa viiden ottelun jälkeen puhtaalla pelillä joukkueen voitettua Emmi Alasen Växjön 1-0 (1-0). Alanen pelasi koko pelin ja Öling tuli vaihtoon 80. minuutilla.

Elli Pikkujämsä pääsi myös voiton makuun Örebron voittaessa Piteån 2-0 (1-0). Pikkujämsä pelasi koko pelin ja Olivia Mattsson tuli lisäajalla kentälle.

Eskilstuna Unitedin ja Hammarbyn ottelussa nähtiin myös suomalaisten kohtaaminen. Kaisa Collin pelasi Eskilstunan riveissä ensimmäisen puoliajan ja Anna Tamminen sekä Eva Nyström pelasivat koko pelin 1-1 päättyneessä ottelussa.

Kierros paketoitiin tiistai-iltana, kun Olga Ahtisen Linköpings FC sai vieraakseen Jutta Rantalan ja Eveliina Summasen Kristianstadin. Rantala teki toisella puoliajalla loppulukemiksi 1-1 rangaistuspotkusta. Suomalaiskolmikko pelasi täyden peliajan.