Hyyrynen juhli mestaruutta - Kuikka Challenge Cupin voittoa

Tuija Hyyrysestä tuli viikonloppuna nelinkertainen Italian mestari, kun Juventus varmisti Serie A:n voiton kaksi kierrosta ennen päätöstä. Natalia Kuikka sen sijaan pääsi heti pokaalin syrjään kiinni Portland Thornsin voittaessa ennen kauden alkua pelattavan NWSL Challenge Cup.

Juventus voitti kotikentällään Napolin 2-0 (2-0) ja sinetöi näin Italian mestaruuden. Juventus on voittanut kaikki kauden 20 otteluaan ja ero toisena olevaan AC Milaniin kasvoi jo tavoittamattomaksi. Mestaruus oli sekä Juventukselle että samalla Hyyryselle jo neljäs peräkkäinen. Napolia vastaan Hyyrynen tuli 71. minuutilla kentälle.

Sarjataulukon toisessa päässä oli suomalaisittain ikäviä uutisia, kun Paula Myllyojan Pink Barin putoaminen varmistui. Bari hävisi vieraskentällä Sassuololle ja joukkueen putoaminen sai lopullisen sinetin. Tappio oli Barille jo 19. peräkkäinen. Myllyoja seurasi ottelua penkiltä.

Anna Auvinen pelasi koko pelin, kun Inter voitti San Marinon selvästi 5-2 (3-1). Inter on sarjassa seitsemäntenä.

USA:ssa saatiin päätöksen ennen varsinaisen NWSL-kauden alkua pelattava Challenge Cup. Kuikan Portland Thorns oli voittanut oman lohkonsa ja selvinnyt näin finaaliin. Finaalissa vastaan asettui Gotham FC ja ottelu venyi lopulta rangaistuspotkukilpailuun, jossa Thorns oli vahvempi. Varsinainen peliaika päättyi 1-1 eikä jatko-ottelussa nähty lisäosumia. Rankkareissa Thorns oli vahvempi 6-5. Kuikka oli avauskokoonpanossa ja tuli 68. minuutilla vaihtoon.

Englannin Superliigan kausi päättyi viikonloppuna. Emma Koivisto ja Nora Heroum päättivät kauden voittoisasti, kun Brighton & Hove Albion voitti kotikentällään Bristol Cityn 3-1 (1-0). Koivisto pelasi koko pelin ja Heroum oli penkillä. Brighton sijoittui sarjassa kuudenneksi.

Tinja-Riikka Korpela seurasi penkiltä, kun Everton taipui Manchester Unitedin vieraana 0-2 (0-1). Everton sijoittui viidenneksi.

spanjan liigassa Iina Salmi oli koko pelin vaihdossa, kun Valencia voitti Santa Teresan 1-0 (1-0).

Linda Nyman oli niin ikään penkillä, kun Logronon asema sarjajumbona tukaloitui entisestään 1-3 (1-1)-tappiolla Huelvan vieraana.

Sanni Franssia ei sen sijaan nähty Real Sociedadin kokoonpanossa 1-2 (0-0)-tappiossa Athletic Bilbaota vastaan.

Linda Sällström oli kahdesti tositoimissa viime viikolla Ranskan liigassa. Ensin PSG nappasi pääkaupungin ykkösjoukkueen tittelin voitettuaan Paris FC:n 3-2 (1-0). Sällström oli avauskokoonpanossa pelaten 66. minuuttia.

Viikon toisessa ottelussa Sällström tuli 55. minuutilla kentälle ja pari minuuttia myöhemmin Paris FC iski ottelun ainokaisen Dijonin verkkoon. Paris FC on sarjassa tukevasti neljäntenä.

Damallsvenskanissa Eva Nyström avasi kauden maalitilinsä, kun hän puski Hammarbyn avausmaalin AIK:ta vastaan 2-2 päättyneessä ottelussa. AIK:n riveissä suomalaiset olivat niin ikään tehokkaina, kun Jenny Danielsson ja Emma Santamäki syöttivät AIK:n maalit. Danielsson ja AIK-vahti Milla-Maj Majasaari pelasivat koko pelin ja Santamäki tuli 77. minuutilla kentälle. Nyström sekä Hammarbyn maalia vartioinut Anna Tamminen pelasivat täyden peliajan.

Ria Ölingin edustama FC Rosengård jatkaa neljän pelin jälkeen puhtaalla tilillä voitettuaan Djurgårdenin 3-0 (3-0). Öling sai vastuuta koko pelin verran.

Kristianstad jatkaa ilman tappioita heti Rosengårdin vanavedessä voitettuaan Vittsjön 1-0 (0-0). Eveliina Summanen pelasi koko pelin ja Jutta Rantala tuli viime sekunneilla vaihtoon.

Olga Ahtinen kirjautti täydet minuutit Linköpingin napatessa 1-0 (1-0)-voiton Häckenin vieraana. Linköping on voittanut kolmesta pelistään kaksi.

Emmi Alasen Växjön vaikea alkukausi sai jatkoa, kun se hävisi Piteån vieraana 0-1 (0-1). Alanen ahkeroi tuttuun tapaan koko ottelun. Växjö on vielä ilman voittoa ja sarjassa viimeisenä.

Örebron ja Eskilstuna Unitedin ottelussa nähtiin myös suomalaisten kohtaaminen, kun Elli Pikkujämsä pelasi Örebron riveissä koko pelin ja Kaisa Collin puki Eskilstunan pelipaidan päälle tauon jälkeen. Ottelussa päädyttiin 1-1-tasapeliin.