Huuhkajille vierasvoitto Kosovosta

Miesten A-maajoukkue kukisti tiistai-iltana Kosovon Teemu Pukin osumalla Albaniassa lukemin 1-0.

Ottelun selkeät maalipaikat olivat kokonaisuudessaan vähissä varsinkin avausjaksolla. Suomen ensimmäisen puoliajan paras paikka tuli, kun Teemu Pukki pelasi rangaistusalueen sisällä taaksepäin Fredrik Jensenille. Jensen ei kuitenkaan saanut palloa haltuun, ja peliväline ajautui vasemmalla puolella olleelle Robin Lodille. Lodin laukaus lähti kohti maalia, mutta osui matkalla Kosovon puolustukseen.

Suomen kannalta nähtiin ikävä tilanne heti toisen jakson alussa. Valon Berisha taklasi selvästi myöhässä Jenseniä, joka jäi makaamaan tuskaisena maahan. Twenten suomalaispelaaja yritti jatkaa ottelua, mutta jo 54. minuutilla vaihto jouduttiin tekemään. Jensenin korvasi Simon Skrabb.

Vain pari minuuttia vaihdon jälkeen Kosovo oli lähellä siirtyä johtoon. Valon Berisha pääsi puskemaan hyvältä paikalta, mutta Lukas Hradecky torjui pallon upeasti vasemmasta nurkasta kulmapotkuksi.

Suomi teki toisen vaihtonsa 64. minuutilla. Lauantain Islanti-ottelusta nivusvaivan takia sivussa ollut Kari Arkivuo jätti kentän ja hänet korvasi HJK:n Juha Pirinen.

Tasaisen ottelun ratkaisu nähtiin 83. minuutilla. Pukki ajoi sisään oikealta ja keskitti kohti Kasper Hämäläistä. Kosovon puolustajasta kimmonnut pallo tuli kuin tulikin Hämäläiselle, joka puski kohti oikeaa alanurkkaa. Tuon yrityksen kotijoukkueen kapteeni Samir Ujkani vielä maalillaan selvitti, mutta ei paluupalloa, jonka Pukki pisti vasemmalla jalallaan varmasti sisään.

Maali oli Pukille toinen kuluvassa MM-karsinnassa.

Kosovo oli tulla tasoihin vielä aivan pelin loppuhetkillä, kun kuudes lisäaikaminuutti oli käynnissä. Vaihdosta kentälle tullut Vedat Muriqi ohjasi pallon ilmasta vasemmalla jalallaan kohti takaylänurkkaa, mutta Suomen onneksi pallo meni hiuksenhienosti ohi. Samalla hetkellä erotuomarin pilli soi, ja Huuhkajat pystyi hengähtämään helpotuksesta.

Suomi on voittanut nyt kaksi MM-karsintapeliä putkeen. Shkodërissä pelatussa ottelussa pääsi kentälle myös kolme pelaajaa, jotka debytoivat karsintaotteluissa A-maajoukkueessa: Skrabb, Pirinen sekä Lodin lisäajalla korvannut Jasse Tuominen.

Kosovo-Suomi 0-1 (0-0)