Huuhkajille makea voitto Bulgariasta

Suomen A-maajoukkue kaatoi Nations Leaguen ottelussa Bulgarian hienosti lukemin 2-0 (0-0).

Ottelun alussa Bulgaria loi hieman painetta Suomen päätyyn, mutta suuria ongelmia ei Huuhkajilla ollut.

Vartin pelin jälkeen Robert Taylor pääsi hyvään maalipaikkaan, mutta tilanne vihellettiin paitsioksi. Vain pari minuuttia myöhemmin Teemu Pukilla oli paikka, Martin Lukov oli Bulgarian maalilla hereillä.

Seuraavat minuutit peli aaltoili vahvasti päästä toiseen. Pienestä oli kiinni, ettei Huuhkajat olisi päässeet hyviin maalipaikkoihin.

Kiril Despodov pelästytteli Huuhkajien kannattajia 37 minuutilla terävällä käännöksellään, mutta Lukas Hradecky oli tarkkana.

Toisen puoliajan alkuun Bulgaria tuli vahvasti ja kesti hetken, että Huuhkajat sai pelin jälleen uomiinsa.

Suomi siirtyi johtoon 52. minuutilla. Jere Uronen keskitti vasemmalta ja Joel Pohjanpalo jatkoi Pukille. Pukki ei täysin onnistunut yrityksessään, mutta Taylor oli tarkkana ja tuikkasi pallon verkkoon.

Vajaa vartti tästä ja Huuhkajat juhli jälleen. Uronen heitti sivurajaheiton Fredrik Jensenille, joka kääntyi ja ampui maalinuoliaisen alakulmaan.

Kahden maalin johdossa Suomi ei suuria riskejä enää lähtenyt ottamaan. Bulgaria pysyi hyvin pihdeissä eikä voitto ollut missään vaiheessa uhattuna.

Huuhkajilla on nyt koossa kolmesta ottelusta kuusi pistettä. Seuraavaksi edessä on kotiottelu Irlantia vastaan Helsingin Olympiastadionilla keskiviikkona 14.10. kello 19.

Suomi-Bulgaria 2-0 (0-0)
52. min 1-0 Robert Taylor
67. min 2-0 Fredrik Jensen