Huuhkajille makea vierasvoitto Irlannista

Torstaina Walesille Helsingin Olympiastadionilla taipunut Suomi haki sunnuntai-iltana makean 1-0 (0-0) vierasvoiton Irlannista Nations Leaguen ottelussa.

Ottelun ensimmäinen todella vaarallinen maalipaikka tuli Suomelle vajaan kymmenen minuutin pelin jälkeen. Syöttökuvion päätteeksi Robert Taylor pisti Teemu Pukin vapaaksi. Pukki pääsi nokikkain irlantilaisvahti Darren Randolphin kanssa, mutta Randolph esti Pukin juhlat jalkatorjunnallaan.

Tuon tilanteen jälkeen Huuhkajat sai entistä paremmin pelistä otetta ja irlantilaiset saivat olla tarkkana Suomen hyökkäysten kanssa. Pelin 22. minuutilla Nikolai Alho antoi keskityksen tavoitellen Joel Pohjanpaloa, mutta Irlannin puolustus ehti viime tipassa hätiin.

Pohjanpalo hakeutui hyvin paikkoihin myös ensimmäisen puoliajan lopulla, mutta tulosta ei tullut. Irlannin hyökkäykset olivat tuossa kohdin harvassa ja pelin hallinta oli ennakkoluulottomasti pelanneilla Huuhkajilla.

Toisen puoliajan alku ei ollut Huuhkajilta yhtä hyvää kuin ensimmäisen loppu. Irlanti pääsi paremmin peliin mukaan, mutta todelliset vaaranpaikat olivat myös isänniltä vähissä.

Suomi teki ensimmäisen vaihtonsa 63. minuutilla ja heti alkoi tapahtua. Fredrik Jensen ehti olla kentällä vain hetken ja Huuhkajat meni johtoon. Taylor pisti syötön takatolpalle ja Jensen liukui pallon verkkoon.

Maalin jälkeen Irlannilla oli omat paikkansa tasoitukseen, mutta Lukas Hradecky oli tolppien välissä mies paikallaan. Pukki oli lähellä tuplata Suomen johdon 72. minuutilla, mutta Randolph ehti reagoida Pukin nopeaan jatkoon.

Taylorilla puolestaan oli oma saumansa muutama minuutti myöhemmin, mutta Randolph torjui. Pukki puolestaan ampui terävästi 80. minuutilla, kuti meni senttejä ohi. Alho oli lähellä ensimmäistä maaottelumaaliaan 85. minuutilla, mutta Randolphin sormenpäät olivat edessä.

Pelin viime minuuteilla Irlanti sai pientä painetta Suomen maalille, mutta Huuhkajien puolustus kesti.

Dublinissa tehtiin sikäli historiaa, että voitto oli Suomelle ensimmäinen Irlannista kautta aikojen.

Irlanti-Suomi 0-1 (0-0)
64. min 0-1 Fredrik Jensen