Takaisin
15.11.2020 klo 20.55

Huuhkajille jälleen upea voitto

Jaa:

Ⓒ BFU

Suomen miesten A-maajoukkue jatkoi hienoja esityksiään sunnuntai-iltana, kun Huuhkajat voitti Nations Leaguen vierasottelussa Bulgarian 2-1 (2-0).

Ottelu alkoi Sofian illassa tunnustellen, mutta seitsemännellä minuutilla rävähti. Bulgarian puolustus kompuroi ja Robert Taylor vapautti Teemu Pukin läpiajoon. Pukki ei paikastaan erehtynyt vaan sijoitti pallon ohi Martin Lukovin

Bulgarian ensimmäinen kunnon maalipaikka tuli vasta 27. minuutin kohdalla. Galin Ivanovin pusku viuhui niukasti maalin ohi.

Suomi sai erinomaisesta paikasta vapaapotkun, kun Joel Pohjanpalo kaadetiin reilun puolen tunnin pelin jälkeen. Pohjanpalo loukkasi samassa tilanteessa jalkansa, eikä pystynyt jatkamaan pelaamista. Vapaapotkun Robin Lod ampui muuriin. 

Kolme minuuttia ennen taukoa Pukki petasi hyvän paikan Jere Uroselle, mutta Uronen ei saanut laukaukseensa tarpeeksi voimaa ja tarkkuutta.

Vielä ehti Suomi tekemään toisen maalin avauspuolikkaan loppuun. Pukin laukauksen eteen Lukov vielä ehti, mutta ei enää Lodin laukomaan jatkopalloon.

Bulgaria oli päästä peliin mukaan 59. minuutilla saatuaan rangaistuspotkun. Rankkari tuomittiin, kun Tim Sparv kaatoi Dominik Yankovin. Lukas Hradecky oli toista mieltä kavennuksesta ja torjui Ivanovin laukauksen.

Seitsemän minuuttia myöhemmin Bulgaria sai Paulus Arajuuren käsivirheen jälkeen uuden rangaistuspotkun. Hradecky oli lähellä torjuntaa, mutta Dimitar Ilievin kuti oli liian tarkka.

Pelin 74. minuutilla Suomi loi hyvän hyökkäyksen, mutta Lukov pääsi Nikolai Alhon takatolpalle suuntautuneeseen syöttöön viime hetkellä väliin. 

Loppuminuuteilla pelissä mentiin railakkaasti päästä päähän, mutta maaleja ei enää nähty. 
 
Lohkon toisessa sunnuntai-illan ottelussa Wales kukisti Irlannin 1-0. Ennen keskiviikon lohkon päätösotteluita Wales johtaa Suomea pisteellä. Maat kohtaavat keskiviikkona Cardiffissa.

Bulgaria-Suomi 1-2 (0-2)
7. min 0-1 Teemu Pukki
45.+1. min 0-2 Robin Lod
67. min 1-2 Dimitar Iliev

Suomen kokoonpano:
1 Lukas Hradecky
2 Paulus Arajuuri
4 Joona Toivio
6 Glen Kamara
8 Robin Lod
10 Teemu Pukki -> 89. 21 Ilmari Niskanen
14 Tim Sparv (C) (var.) - > 70. 11 Rasmus Schüller (var.)
16 Robert Taylor - > 70. 13 Pyry Soiri
17 Nikolai Alho (var.)
18 Jere Uronen
20 Joel Pohjanpalo -> 35. 9 Marcus Forss

Vaihdossa:
12 Jesse Joronen
23 Anssi Jaakkola
3 Daniel O’Shaughnessy
5 Juhani Ojala
7 Rasmus Karjalainen
15 Onni Valakari
19 Joni Kauko
22 Nicholas Hämäläinen