Takaisin
8.4.2021 klo 18.03

Huuhkajien maalivahti palasi tositoimiin – "Oli jo aika tehdä paluu”

Jaa:

Ⓒ SPL / Juha Tamminen

Englannin Ykkösliigassa eli kolmostasolla pelaava Anssi Jaakkola palasi kentälle maaliskuun lopussa lähes neljän kuukauden tauon jälkeen, kun hän oli joukkueensa Bristol Roversin avauskokoonpanossa kotiottelussa Sunderlandia vastaan.

Akillesjänteen repeämän takia poissa ollut maalivahti ehti olla jo hyvin turhautunut istumaan katsomossa ja päättikin lopulta itse, että nyt on aika tositoimiin.

- Minun piti alun alkaen tehdä paluu jo kuun alussa, mutta selvisikin, ettei vamma ollut parantunut toivotulla tavalla. Se söi miestä ja mielialaa varsinkin, kun joukkueella pelit eivät menneet toivotulla tavalla. Sanoin lopulta lääkintämiehelle viikko ennen Sunderland-ottelua, että olen valmis pelaamaan vastoin hänen ohjeistustaan.

- En edes tiennyt tulevaa vastustajaa, mutta oli jo aika tehdä paluu tai muuten kausi ja mahdollisesti myös tulevat EM-kisat menisivät minulta täysin ohi, juuri 34 vuotta täyttänyt pelimies pohtii.

Putoamiskamppailussa mukana oleva Rovers kärsi nousua kärkkyvälle Sunderlandille lopulta 0-1 tappion. Jaakkola on paluunsa jälkeen ollut joukkueensa maalilla myös Ipswich-tappiossa sekä viimeisimmissä voitossa Doncaster Roversista. Joukkue on tällä hetkellä tasapisteissä sarjan viimeisen säilyjän paikalla olevan Swindonin kanssa, kun jäljellä on vielä kuusi ottelua. Ykkösliigasta putoaa kauden päätteeksi neljä joukkuetta.

- Oli todella kivaa olla jälleen kentällä ja haistella ottelupäivien tunnelmaa. Pelit menivät itseltäni hyvin siihen nähden, että en ehtinyt hakea tuntumaa edes seuran reserveistä ennen paluuta tolppien väliin. Joukkueena on vielä kuitenkin hakemista, sillä pelaamme todella hyvin, mutta päästämme maaleja hölmöjen henkilökohtaisten virheiden jälkeen. Vain tulokset merkitsevät tässä kohtaa kautta.

Bristol Rovers kohtaa seuraavaksi tulevana lauantaina todella tärkeässä ottelussa vain kaksi pistettä sarjassa edellä olevan Northamptonin. Häviöllä seuran tippuminen on jo lähellä.

- Meidän täytyy ottaa mukaan viimeisen ottelumme hyvä tulos ja rakentaa peliä sen varaan. Pistetiliä täytyy parantaa, koska tappioon putoamiskamppailussa olevia seuroja vastaan ei ole enää varaa. Saamme mukaan muutaman kokeneen pelaajan sairastuvalta ja se varmasti auttaa meidän nuorta joukkuettamme. 

Uusi valmentaja yllätti täysin

Roversin peräsimeen tuli helmikuun lopulla jo kolmas päävalmentaja tälle kaudelle, kun muun muassa Manchester Cityn ja Newcastlen paidassa pelannut Joey Barton otti komennon. Mies tunnetaan paitsi tiukasta asenteestaan niin myös kovista otteistaan niin kentällä kuin siviilissäkin.

Jaakkola oli todella yllättynyt miehen ammattitaidosta ja rauhallisuudesta valmentajana.

- Olen tykännyt hänestä todella paljon. Hän on ihan toisenlainen valmentajana kuin pelaajana. Hän ei huuda kurkkusuorana ja kiroile, vaan on hyvinkin moderni ja rauhallinen valmentaja sekä puhuu myös fiksusti asioista. Toivottavasti säilymme ja hän jatkaa seurassa myös ensi kaudella, sopimuksen vuoteen 2022 asti seuran kanssa omaava Jaakkola kertoo

Maajoukkueen ottelut jäivät väliin viime hetkillä

Huuhkajat tasasivat pisteet maaliskuun MM-karsintojen avausotteluissa Bosnia ja Hertsegovinaa sekä Ukrainaa vastaan. Tämän lisäksi Suomi hävisi vielä harjoitusmaaottelun Sveitsin vieraana. Jaakkola jäi noista otteluista sivuun aivan viime hetkillä.

- Tarkoitus oli alun perin lähteä Huuhkajien matkaan ja ehdimme jo sopiakin, että pelaan Sveitsissä. Fysioterapeuttien kanssa päätimme kuitenkin, että en lähde reissuun, koska pelituntumaa ei ollut vielä silloin tarpeeksi noihin otteluihin. Harmittihan se vietävästi.

Jaakkolan ja myös akillesjännevaivasta kärsineen Lukas Hradeckyn poissaolojen vuoksi päävalmentaja Markku Kanerva kutsui ryhmäänsä mukaan Jesse Jorosen seuraksi Niki Mäenpään sekä uutena maalivahtina maajoukkueeseen tulleen Carljohan Erikssonin. Otteluita seuranneen Jaakkolan mielestä kentällä olleet Joronen ja Mäenpää suoriutuivat tehtävästään hyvin.

- Jesse ansaitsee ehdottomasti enemmän minuutteja maajoukkueessa, koska hän on niin kovan luokan maalivahti. Hän teki useita hyviä torjuntoja ja piti meidät mukana pelissä. Olen onnellinen hänen puolestaan.

- Nikin paluu maajoukkueeseen oli hienoa nähdä. Harvemmin viiden vuoden jälkeen tehdään paluuta tällä tasolla ja vielä 35-vuotiaana pääsee pelaamaan.