Takaisin
10.8.2021 klo 11.10

Huuhkajaturnauksessa palkittiin tapahtumassa ansioituneita

Jaa:

Viikonloppuna järjestetyn Huuhkajaturnauksen loppuottelun jälkeen palkittiin turnauksessa ansioituneita pelaajia.

Team Sparvin voittoon päättyneen trillerimäisen finaalin jälkeen juhlallisuudet aloitettiin turnauksen All Stars -joukkueen julkistuksella. Tähdistöön valittiin tuttuun tapaan kymmenen kenttäpelaajaa ja yksi maalivahti. Turnauksessa paikalla olleet maa- ja aluejoukkuevalmentajat valitsivat All Stars -joukkueeseen seuraavat pelaajat:

Osku Maukonen (FC Lahti)
Iiro Huovinen (Ilves)
Adam Zahedi (FC Honka)
Valtteri Berg (FC Inter)
Aleksi Effati (VPS J)
Nuutti Nenonen (PKKU)
Reko Huhtamäki (KäPa)
Aniis Machaal (VPS J)
Arttu Tulehmo (Ilves)
Elohim Nzoko (FC Inter)
Eemil Tanninen (JIPPO)

Turnauksen urheilutoiminnasta vastannut poikien U15–maajoukkueen vastuuvalmentaja Kai Nyyssönen kertoo, että All Stars -valinnat pohjautuvat useamman tarkkailijan turnauksen aikana tekemään työhön.

– Turnauksessa oli paikalla seitsemän tarkkailijaa ja pyrimme turnauksen aikana näkemään mahdollisimman paljon eri pelaajia sekä harjoituksissa että otteluissa. Kriteeriemme pohjalta pyrimme löytämään mahdollisimman hyviä pelaajia, joilta löytyy etsimiämme ominaisuuksia ja jotka pystyvät näitä ominaisuuksia hyödyntämään pelatessaan.

Nyyssönen myös lisää, ettei yksittäisen turnauksen All Stars -valinnoista tai niiden ulkopuolelle jäämisestä kannata vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä.

– Tällaiset All Stars -valinnat herättävät aina suurta mielenkiintoa. Siksi on hyvä muistaa, että ne koskevat tätä yhtä turnausta ja seuraavassa tapahtumassa valinnat voivat kohdistua aivan eri pelaajiin.

Nousujohteinen turnaus

Turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Arttu Tulehmo. Seurajoukkuetasolla Ilvestä edustava Tulehmo kamppaili Huuhkajaturnauksen voitosta Team Urosen riveissä.  Team Uronen nappasi turnauksessa yhden voiton, jonka lisäksi pistesaldo karttui kahden tasapelin myötä. Tulehmon mukaan joukkueen pelillinen käyrä oli läpi turnauksen nouseva.

– Alku lähti vähän vaikeasti, mutta loppua kohden parani koko ajan ja oli ihan kansainvälinen taso meidän peleissä loppujen lopuksi.

Ammattilaisurasta ulkomaan kentillä unelmoiva Tulehmo viimeisteli turnauksen kuudessa ottelussa yhden maalin. Nelipäiväisen rupeaman päätteeksi Ilves-taituri iloitsi mahdollisuudesta mitata omaa tasoaan.

– Oli tosi siistiä, kun täällä pääsi mittaamaan parhaiden 2007-ikäluokan pelaajien kanssa.

Koko turnauksen arvokkaimman pelaajan lisäksi jokaisesta joukkueesta palkittiin MVP-pelaaja. Valinnat kohdistuivat seuraaviin pelaajiin:

Team Raitala: Elliot Backman
Team Soiri: Matias Siltanen
Team Kamara: Eetu Turkki
Team Toivio: David Weiss
Team Pukki: Pietu Timoskainen
Team Hradecky: Mikael Ojanen
Team Sparv: Samu Herronen
Team Karjalainen: Hermanni Mäkiharju
Team Uronen: Edor Hajdini
Team Pohjanpalo: Martin Kirilov
Team Lod: Miko Koivuniemi
Team Arajuuri: Peetu Harden

Kunniaa erotuomareille ja maalitykille

Arvokkaimpien pelaajien lisäksi finaalin jälkeen palkittiin myös turnauksen maalitykki sekä erotuomari. Maalipörssin vei nimiinsä kuusi osumaa iskenyt Edor Hajdini, joka edusti turnauksessa Tulehmon tapaan Team Urosta. Seurajoukkuetasolla Hajdini edustaa TPS:ää.

Turnauksen erotuomariksi puolestaan valittiin finaalin tuominnut Hassan Soltani. Turnauksen jälkeen Soltani kehui turnauksen tasoa ja antoi kiitosta saamalleen tuelle.

– Mielestäni turnaus oli korkeatasoinen. Ammattitaitoiset valmentajat ja kouluttajat auttoivat pelaajia sekä erotuomareita kehittämään itseään.

Erotuomarin merkitys ottelulle on valtaisa ja myös Soltani tiedostaa sen. Hänellä onkin selkeä mielipide siitä, millaisiin asioihin tuomarin tulisi kentällä kiinnittää huomiota.

– Tuomarina täytyy huomioida, että kukaan ei tuntisi kentällä epäoikeudenmukaisuuden tunnetta ja että pelaajat kokevat itsensä hyväksytyiksi.

Turnaus päättyi Team Sparvin juhliin

Turnaus huipentui sunnuntaina pelattuun finaaliin, jossa yhteen iskivät Team Sparv ja Team Hradecky. Eerikkilä Areenalla pelatussa ottelussa nähtiin loppuottelulle sopiva draamankaari: Team Hradecky siirtyi 15 minuutissa kahden maalin johtoon Elohim Nzokon ja Veeti Savikon maaleilla, mutta Team Sparv ei suostunut taipumaan.

Vain minuutti Savikon maalin jälkeen Filip Fröding toi Team Sparvin maalin päähän, ja joukkueen toisen jakson raivoisa kiri sai kahden ylärimaosuman jälkeen palkintonsa, kun Veeti Mäntymäki tasoitti ottelun upealla volleyllä. 

Lopulta rangaistuspotkukilpailuun venyneen ottelun sankariksi nousi Team Sparvin maalivahti Zacharias Eriksson, joka torjui Team Hradeckyn molemmat yritykset. Kun Muamer Palic ja Samu Herronen upottivat omat pilkkunsa varmasti verkkoon, pääsi Team Sparv juhlimaan turnauksen voittoa. Team Sparvin vastuuvalmentajana turnauksessa toimi 33 A-maaottelua urallaan pelannut Veli Lampi.

Ainutlaatuinen ja onnistunut tapahtuma

Huuhkajaturnaus järjestettiin menneenä viikonloppuna viidettä kertaa nykyisellä nimellään. Aiemmin Piirijoukkue Cupina ja Pohjola Cupina tunnettu tapahtuma on ainutlaatuinen tilaisuus niin pelaajille, valmentajille, tarkkailijoille kuin joukkueen taustalla toimiville henkilöille. 270 pelaajan ja yli 120 taustatoimijan yhteinen viikonloppu Eerikkilässä jätti Nyyssöselle leveän hymyn kasvoille.

– Kaikki turnauksessa mukana olleet toimijat heittäytyivät täysillä mukaan tapahtumaan ja saimme järjestettyä huikean neljän päivän turnauksen.

Turnauksen tuoma onnistumisen tunne ei rajoitu ainoastaan Nyyssöseen, vaan myös tapahtumasta saatu palaute on ollut erittäin positiivista.

– Pelaajat ovat tapahtuman aikana ja sen jälkeen kertoneet pelanneensa elämänsä kovimpia pelejä turnauksen aikana. Samoin valmentajat ja muut toimijat kehuivat tapahtuman antia, vaikka yöunet jäivätkin turnauksen aikana vähiin, kun valmennustiimit paiskivat yhdessä töitä poikien eteen, Nyyssönen lopettaa.

Juttua muokattu 10.8.: Korjattu Osku Maukosen edustama seura. Team Toiviossa pelasi David Weiss, ei Daniel.

Juttua muokattu 12.8.: Lisätty Team Arajuuren MVP-pelaajaksi Peetu Harden.