Takaisin
8.9.2018 klo 20.58

Huuhkajat voitti Unkarin Tampereella

Jaa:

Huuhkajat avasi Nations Leaguen 1-0-voitolla Unkarista. Ottelun maalin laukoi Teemu Pukki ensimmäisellä puoliajalla.

Suomi siirtyi 1-0-johtoon ensimmäisestä hyökkäyksestään seitsemännellä minuutilla! Teemu Pukki karkasi oikealta, harhautti vastustajan ja laittoi pallon tyylikkäästi taka-alakulmaan. Upea avaus Suomen Nations Leaguelle.

 

Suomi sai heti perään toisen vaarallisen paikan, kun Robin Lod laukoi ja Pyry Soiri oli kärkkymässä jatkopalloa. Laituri ei aivan ehtinyt tilanteeseen ja Unkari selvisi lisätakaiskulta. Suomi hyökkäsi 16. minuutilla oikealta. Pukki sai pallon boksissa, mutta laukaus epäonnistui. 

 

Zoltan Stieber kokeili laukausta rangaistusalueen rajalta. Kuti meni Suomen onneksi metrin yli maalin. Pari minuuttia edellisestä, ja laukomaan pääsi Roland Sallai, mutta hänkään ei osunut maalipuiden väliin. Stieber kokeili laukaustaan rangaistusalueen rajalta, mutta kuti leijaili metrin yli maalin. Unkari loi vielä ennen taukoa muutaman laukaisupaikan, mutta Lukas Hradecky ei joutunut torjuntatöihin.

 

Unkarin kulmapotku löysi toisen puoliajan ensimmäisellä minuutilla taka-aluueelle turhan vapaaksi jääneen Adam Langin, mutta tämän pusku meni yli. Soiri karkasi toiseen päähän, mutta hänenkin vetonsa meni ohi 16-rajan tuntumasta ohi maalin. Seuraavaksi kotiyleisö viihdytti Lod. Keskikenttäpelaaja vei vastustajia useammankin, mutta ei päässyt laukomaan. Maalintekijä Pukki laukoi 55. minuutilla, mutta hänkin yli maalin. Unkari loi huippupaikan heti perään. Pallo pelattiin boksiin kapteeni Adam Szalaille, joka laukauksen kohti etukulmaa Hradecky kuitenkin peitti tyylikkäästi. Peli jatkui kulmapotkulla.

 

Suomi sai noin 25 metristä aivan keskeltä vapaapotkun reilun tunnin kohdalla ja Joona Toivio pamautti pallon ylärimaan. Unkari sai erinomaisen hässäkän Hradeckyn maalille, mutta viimeistely vilahti ohi maalin. Tim Sparv pyöräytti vastustajan nätisti keskialueella ja laittoi erinomaisen juoksupallon Pukille laitaan. Hyökkäys ei edennyt laukaukseen asti.

 

Pukki jatkoi pallon Soirin hyvästä esityöstä tolppaan 80. minuutilla. Jo toinen tolppa Huuhkajille tänään! Unkari sai taas tilanteen Hradeckyn eteen kulmasta, mutta maali säilyi koskemattomana.

 

Huuhkajat jatkaa Nations Leagueta heti tiistaina. Ottelu Viroa vastaan pelataan Turussa klo 21.45.

 

Suomi-Unkari 1-0 (1-0)
7’ 1-0 Teemu Pukki

 

Huuhkajien kokoonpano:

1 Lukas Hradecky

2 Paulus Arajuuri (C)

4 Joona Toivio

7 Robin Lod 

10 Teemu Pukki

11 Rasmus Schüller ->> 63. 14 Tim Sparv

13 Pyry Soiri ->> 84. 8 Robert Taylor

18 Jere Uronen (v) ->> 45. 3 Albin Granlund

19 Joni Kauko

20 Jasse Tuominen

22 Jukka Raitala

 

Vaihdossa:

12 Jesse Joronen

23 Anssi Jaakkola

5 Sauli Väisänen

6 Thomas Lam

9 Eero Markkanen

15 Markus Halsti

16 Henri Toivomäki

17 Simon Skrabb

21 Rasmus Karjalainen