Huuhkajat venyi tasapeliin Kiovassa – Kanerva kiitteli joukkueen taistelutahtoa

Teemu Pukin hurja maalivire jatkui Kiovassa, kun Suomi venyi 1-1-tasapeliin Ukrainaa vastaan.

Tulikuumassa vireessä oleva Teemu Pukki pääsi yrittämään maalintekoa ensimmäisen kerran 7. peliminuutilla, mutta laukaus lähti reippaasti ohi maalin.

Hetkeä myöhemmin Jukka Raitala löysi Robin Lodin, jonka yrityksen ukrainalaispuolustus katkaisi. Pukki pääsi yrittämään kimmokkeesta, mutta tilanne päättyi Suomen ensimmäiseen kulmapotkuun.

Hetkeä myöhemmin Pukki ja Lod olivat jälleen luomassa mainiota hyökkäystä. Keskellä vapaana odottaneen Glen Kamaran haltuunotto oli hieman liian kova, ja ukrainalaispuolustus kerkesi väliin.

Huuhkajat joutui suorittamaan ensimmäisen vaihtonsa jo vartin jälkeen. Ilkeästi pallon viiden minuutin pelin jälkeen kasvoihin saanut Albin Granlund joutui jättämään kentän, ja keskiviikkona Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan avannut Nikolai Alho juoksi hänen tilalleen.

Alun tunnustelun jälkeen Ukraina nosti prässiään. Ensimmäisen vaarallisen paikkansa se sai 23. minuutin kohdalla, kun Ruslan Malinovski keskitti, mutta Oleksandr Zubkovin pusku lipui ohi maalin. Viitisen minuuttia myöhemmin Oleksandr Zinchenko pääsi laukomaan paristakymmenestä metristä, mutta Jesse Joronen torjui kudin ongelmitta.

Puolen tunnin kohdalla pallo osui Ilya Zabarnyin käteen Ukrainan rangaistusalueen sisällä, mutta tilanteesta ei tuomittu rangaistuspotkua Huuhkajien vastustuksesta huolimatta.

Ukraina vyörytti avausjakson loppua kohden, mutta Jorosen maali pysyi koskemattomana ja tauolle mentiin 0-0-lukemissa.

Pukin maalivire sai jatkoa

Toinen jakso jatkui siitä, mihin avausjakso jäi: Ukrainan hallinnasta. Huuhkajien parhaat paikat avautuivat vastahyökkäyksistä, joista vaarallisin koitti 52. minuutilla. Rasmus Schüller nosti karkuun pinkoneelle Pukille, joka petasi vetopaikan tällä kertaa Lodille. Mykola Matvijenko venyi kuitenkin pallon tielle ja Suomi sai toisen jakson ensimmäisen kulmapotkunsa.

Suomen mainio puolustus murtui kymmenisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Oleksandr Karavaev keskitti ja Junior Moraes siirsi maajoukkueuransa avausmaalilla kotijoukkueen lähietäisyydeltä 1-0 johtoon.

Huuhkajat ei vastaiskusta lannistunut, sillä Suomelle tarjoitui välittömästi Ukrainan osuman jälkeen useampi paikka. Ensin Robin Lod tarjoili vapaapotkusta Paulus Arajuurelle, mutta suomalaiskapteeni ei aivan ehtinyt palloon.

Hetkeä myöhemmin Pukki tarjoili Niko Hämäläiselle, jonka veto meni etukulmasta ohi. Suomi sai tilanteesta kuitenkin kulmapotkun, josta Arajuuri puski pelivälineen Huuhkajien epäonneksi tolppaan.

Suomen hetki koitti parisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Vaihdosta sisään tullut Joel Pohjanpalo pelasi upeasti Teemu Pukille, jolta pallo näytti jo karkaavan. Vitali Mykolenko ei kuitenkaan onnistunut siivoamaan tilannetta, vaan joutui repimään pallon napanneen Pukin nurin rangaistusalueella. Mykolenko sai tilanteesta punaisen kortin ja pallo vietiin 11 metriin.

Hurjassa maalivireessä oleva Pukki ei epäonnistunut, vaan toi Suomen tasoihin maajoukkueuransa 30. osumalla. Ottelu päättyi 1-1-tasatulokseen.

KANERVA KIITTELI TAISTELUtahtoa

Päävalmentaja Markku Kanerva ylisti jälleen suojattiensa taistelutahtoa.

– Joukkue osoitti henkistä kanttia, nousimme tappioasemasta tasoihin. Olen todella ylpeä joukkueen taistelutahdosta ja korkeasta työnteon tasosta. Saimme kaksinkamppailupelaamiseen enemmän jämäkkyyttä, Kanerva kertasi ottelun jälkeen.

– Jos lähtökohtaisesti miettii, että tämän tasoista joukkuetta vastaan pelaa vieraissa ja piste on tarjolla, siihen voi periaatteessa olla tyytyväinen. Haaveena oli pitää oma pää puhtaana, emmekä jääneet siitä kauas. Yhden maalin onnistuimme tekemään, ja muutama muukin paikka siinä oli. 1-1, ihan OK.

Tasapeli oli Suomelle MM-karsintojen toinen, sillä keskiviikkona joukkue avasi karsinnat 2-2-tasapelillä Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan. Suomen MM-karsintataival jatkuu syyskuussa kotona Kazakstania vastaan.

Ukraina-Suomi 1-1 (0-0)
1-0 Junior Moraes 80'
1-1 Teemu Pukki 89' rp.