Takaisin
12.11.2020 klo 00.07

Huuhkajat upeaan voittoon Ranskasta

Jaa:

Ⓒ FFF / Simon Morcel

Miesten A-maajoukkue voitti Ranskan Pariisissa upeasti 2-0 (2-0). Maaleista vastasivat A-maajoukkuedebytantit Marcus Forss ja Onni Valakari.

Suomi loi ensimmäisen maalipaikkansa neljännellä minuutilla, kun Rasmus Karjalaisen matala laukaus viuhui ranskalaispelaajan kautta kulmaksi. Erikoistilanne ei kuitenkaan tuottanut suurempaa vaaraa kotijoukkueelle.

 

Ranska otti pelin komennon itselleen ja Marcus Thuram puski pallon vartin kohdalla ylärimaan kulmapotkusta. Ranska hallitsi tapahtumia, mutta maalinteon aloitti Suomi.

 

Rasmus Schüller ja Karjalainen taistelivat pallon keskialueella eteenpäin ja Marcus Forss karkasi läpi A-maajoukkuedebyytissään. Nuori hyökkääjä iski pallon verkkoon 28. minuutilla. 

 

Kaksi minuuttia edellisestä ja kentän toinen suomalainen A-maajoukkuedebytantti pääsi loistamaan. Onni Valakari sai pallon 30-metrissä, otti sen haltuun ja tykitti voimalla ja taidolla vasempaan yläkulmaan. Suomi johti 31. minuutilla ottelua 2-0. 

 

Ranska haki kavennusta, mutta esimerkiksi 44. minuutilla Leo Väisänen blokkasi kovan laukauksen. Ranska vyöryi puoliajan lopun kohti Suomen maalia, mutta tuloksetta.

 

Suomi oli lisätä johtoaan heti toisen puoliajan alussa. Schüller eteni puolustajasta huolimatta päätyviivaa kohden ja löysi hyvin Joni Kaukon. Keskikenttäpelaaja laukoi matalana ja tuloksena oli maalivahdin hyvän torjunnan jälkeen kulmapotku.

 

Kauko yritti pian uudestaan Valakarin vapaapotkun jälkeen. 55 minuutilla Juhani Ojala puski kulmapotkusta. Ranska painosti ja haki maalia, mutta tuloksetta. Markku Kanerva teki 68. minuutilla kolme ja yhteensä kuusi vaihtoa. 70. minuutilla yrittämään pääsi Thuram, mutta Jesse Joronen torjui. Pelin viimeisillä minuuteilla Anthony Martial laukoi vaarallisesti, mutta niukasti yli maalin. 

 

Suomen upea ottelu palkittiin 2-0-voitolla hallitsevasta maailmanmestarista. Huuhkajat kohtaa sunnuntaina Bulgarian Nations Leaguessa.

 

Ranska-Suomi 0-2 (0-2)

28’ 0-1 Marcus Forss

31’ 0-2 Onni Valakari

 

 

Suomen kokoonpano:

12 Jesse Joronen

3 Daniel O’Shaughnessy

5 Juhani Ojala ->> 68. 4 Joona Toivio

7 Rasmus Karjalainen ->> 68. 6 Glen Kamara

9 Marcus Forss

11 Rasmus Schüller (C) ->> 80. 10 Teemu Pukki

14 Onni Valakari ->> 75. 16 Robert Taylor

15 Leo Väisänen ->> 75. 2 Paulus Arajuuri

19 Joni Kauko

21 Ilmari Niskanen ->> 68. 17 Nikolai Alho

22 Nicholas Hämäläinen

 

Vaihdossa:

1 Lukas Hradecky

23 Anssi Jaakkola

8 Robin Lod

13 Pyry Soiri

18 Jere Uronen

20 Joel Pohjanpalo