15.10.2018 klo 23.37

Huuhkajat upeaan voittoon Kreikasta

Huuhkajat otti upean voiton Ratinassa kaatamalla Nations Leaguen ottelussa Kreikan 2-0 (0-0). Maalit iskivät Pyry Soiri ja Glen Kamara.

Suomi loi erinomaisen paikan heti viidennellä minuutilla. Teemu Pukki ei saanut jalkaa auki boksissa, mutta tilanne jatkui. Robin Lod jatkoi kantapäällä Pyry Soirille, mutta laiturin keskitys blokattiin.

Suomi koki hurjan takaiskun 12. minuutilla. Pukki loukkaantui ja joutui tulemaan vaihtoon. Hänen tilalleen vaihdettiin Simon Skrabb, joka otti paikan oikealta laidalta. Pukin paikalle kärkeen nousi Lod.

Suomi sai lupaavan näköisen hyökkäyksen Glen Kamaran oivallisesta aloitteesta. Tim Sparv jatkoi pelin oikealle Skrabbille, mutta Kreikka pääsi blokkaamaan. Kreikka oli päästä vastaiskuun Suomen kulman jälkitilanteesta, mutta Jere Uronen taklasi hyvin laidallaan. Suomi sai 40 minuutin tienoilla muutamakin lupaavan vastahyökkäyksen, mutta viimeiset syötöt eivät lähteneet aivan tarpeeksi terävästi.

Dimitris Pelkas yritti ovelaa nostoa vajaasta 20 metristä. Suomen onneksi kevyt laukaus nousi yli maalin. Lod ja Skrabb vapauttivat vielä Soirin keskeltä. Kreikkalaispuolustaja kuitenkin pakotti Soirin laitaa kohden ja hyökkäyksen terävin kärki hyytyi. Näin tauolle siirryttiin maalittomassa tilanteessa.

Suomi sai toiseen puoliaikaan unelma-alun. Keskityspallo kimposi vasemmalta maalin eteen Soirille, joka sijoitti pallon vasemmalla jalallaan verkon perukoille. Kotiyleisö juhli maali pian toistamiseen. Tuomisen hurja kaukolaukaus päätyi kuitenkin maalin katolle. Pelkas laukoi tunnin kohdalla reilusti yli.  Soiri karkasi 62. minuutilla oikealta Tuomisen esityöstä. Tällä kertaa Kreikan maalivahti Vassilis Barkas oli mies paikallaan ja torjui syöttöyrityksen keskelle.

Seuraavaksi nousi erinomaisesti Tuominen oikealta, mutta Barkas tuli oikea-aikaisesti vastaan ja torjui tilanteen kulmaksi. Skrabb riisti hyvin Kreikan alueella ja tuli rikotuksi reilussa 20 metrissä - Suomelle vapaapotku. Joona Toivio ampui jälleen hyvän vapaapotkun, kuten Unkaria ja Viroakin vastaan, mutta Barkas torjui oikeasta kulmasta.

Lod ampui pallon 80. minuutilla tolppaan. Soiri pääsi jatkamaan, mutta laukoi yli tyhjästä maalista. Kreikka sai parhaan paikkansa tasoittaa 87. minuutilla, mutta Efthymis Koulourisin veto meni ohi. Ottelun sinetti nähtiin pian tämän jälkeen. Maalin laukoi upean ottelun pelannut Kamara.

Suomi johtaa lohkoa täydellä pistepotilla, kun pelattu on neljä ottelua.

Suomi-Kreikka 2-0 (0-0)

46’ 1-0 Pyry Soiri