Takaisin
2.9.2017 klo 22.17

Huuhkajat upeaan voittoon Islannista

Jaa:

Ⓒ SPL / Jussi Eskola

Miesten A-maajoukkue kaatoi Islannin Ratinassa Tampereella 1-0-lukemin Alexander Ringin komealla vapaapotkumaalilla.

Suomi sai otteluun unelma-alun. Alexander Ring täräytti vapaapotkun yläriman kautta maaliin kahdeksannella peliminuutilla.

Lukas Hradeckylle sattui  vajaan puolen tunnin kohdalla virhe avauksessa, mutta vahti selvitti tilanteen torjumalla islantilaisen maaliyrityksen. Suomi hyökkäsi pian tämän jälkeen hyvin, mutta Perparim Hetemaj’n kuti painui hieman ohi vasemmalta. Seuraavaksi oli Islannin vuoro hätistellä Suomen maalia. Paulus Arajuuri oli kuitenkin paikalla ja putsasi tilanteen.

Hetemaj pääsi kertaalleen laukomaan ja Ring yrittämään vapaapotkusta ennen taukoa, mutta 15-minuuttiselle lähdettiin 1-0-tilanteessa.

Islanti tuli toiseen puoliaikaan todella vahvasti. Suomi oli ajoittain hätää kärsimässä, mutta kesti paineen. Reilun tunnin kohdalla Arajuuri puski kulmasta ja islantilaispelaaja purki pallon maaliviivalta. Kymmenen minuuttia tästä ja kapteeni Tim Sparv löysi hyvän kuvion jälkeen Eero Markkasen boksista, mutta tulokseksi kirjattiin kulmapotku. Arajuuri pääsi päineen väliin myös siihen, mutta maalivahti torjui yrityksen.

Hetemaj karkasi läpi puolesta kentästä. Ratkaisu jäi uupumaan ja Ring täräytti pelivälineen lopulta ohi maalin. Islanti sai viimeiselle 10-minuuttiselle kovan kirin aikaan. Hradecky joutui venymään muutamaan huipputorjuntaan, mutta kesti. Markkaselle aukesi vielä paikka sinetöidä voitto, mutta hyökkääjän nostoyritys yli maalivahdin jäi tämän käsiin.

Lisämaaleja ei nähty ja Huuhkajat pääsi nauttimaan voitosta yhdessä 15 835 paikalle saapuneen katsojan kanssa. Suomi kohtaa seuraavaksi heti tiistaina Kosovon. 

Maalintekijä Ringin, Arajuuren sekä Hradeckyn kommentit löydät Huuhkaja-tv:stä täältä >>

Suomi-Islanti 1-0 (1-0)
8' Alexander Ring

Huuhkajien kokoonpano:
1 Lukas Hradecky
2 Paulus Arajuuri (v)
4 Joona Toivio ->> 70. 22 Albin Granlund
5 Juhani Ojala ->> 33. 3 Sauli Väisänen
6 Alexander Ring
7 Robin Lod (v)
8 Perparim Hetemaj ->> 83. 19 Thomas Lam
9 Eero Markkanen
14 Tim Sparv (C)
18 Jere Uronen (v)
21 Kasper Hämäläinen
 
Vaihdossa:
12 Jesse Joronen
23 Anssi Jaakkola
10 Teemu Pukki
11 Jasse Tuominen
13 Glen Kamara
15 Markus Halsti
16 Simon Skrabb
17 Juha Pirinen
20 Fredrik Jensen