Takaisin
28.3.2017 klo 23.35

Huuhkajat tasapeliin Itävallassa

Jaa:

Huuhkajat kohtasi tiistai-iltana Innsbruckissa Itävallan maaottelussa. Suomen maalin teki A-maajoukkuedebytantti Fredrik Jensen, kun tulokseksi kirjattiin 1-1-tasapeli.

Thomas Lam nousi näyttävästi heti neljännellä minuutilla keskialueelta ja vapautti Teemu Pukin maalipaikkaan. Hyökkääjän laukaus nousi kuitenkin yli maalin. Myös seuraava vaarallinen tilanne nähtiin kotijoukkueen päädyssä. Jukka Raitala nosti pallon vasemmalta laidalta yli puolustuslinjan, minne nousi Perparim Hetemaj. ”Perpan” laukaus meni taka-alakulmasta reilusti ohi.

Viisi minuuttia tästä ja oli Pukin vuoro tarjoilla. Hän keskitti oikealta kohti takatolppaa ja Jere Urosta. Pallon sai kuitenkin Lam ja pyörähti sen kanssa kierrokset. Terävä veto jäi sivuverkkoon. Janne Saksela haastoi onnistuneesti laidallaan reilun puolen tunnin kohdalla, mutta jatkoyritys ei tuonut kunnon maalipaikkaa.

Itävallan tähtipelaaja David Alaba asettui antamaan vapaapotkua 34. minuutilla. Laukaus oli kova, mutta Lukas Hradecky torjui sen aivan alakulmasta kulmapotkuksi. Itävalta loi myös seuraavan paikan. Alaba sai pallon oikealla ja syötti sen takaviistoon maltillisesti. Alessandro Schöpf pääsi laukomaan hyvästä paikasta, mutta kuti suuntautui päin Hradeckya.

Yrittämään pääsivät ennen taukoa vielä Martin Hinteregger ja Valentino Lazaro, mutta tuloksetta.

Vajaan tunnin pelin kohdalla nähtiin jälleen yksi A-maajoukkuedebytantti, kun 19-vuotias Fredrik Jensen juoksi vaihdosta kentälle. Kotijoukkue pääsi iskemään pian tämän jälkeen. Marko Arnautovic aiheutti Suomelle ongelmia tultuaan vaihdosta kentälle. 62. minuutilla Itävalta antoi kulman ja voitti myös ykköspallon. Sen sai Arnautovic, joka kääntyi suomalaisten ahdisteluista huolimatta ja laukoi 1-0-lukemat.

Raitala keskitti hyvin kaksi minuuttia myöhemmin ja Hetemaj pääsi puskemaan, mutta pallo viuhui jälleen ohi maalista.  Itävalta antoi seuraavaksi jälleen hyvän kulman, ja Hinteregger laukoi, mutta ohi.

Suomi hyökkäsi hyvin 74. minuutilla. Jensen pelasi Pohjanpalolle, joka eteni vahvasti ja syötti maalille. Hetemaj ei aivan ehtinyt palloon.

Seuraavaksi nähtiin kerrassaan upea maali. Lam syötti Jensenille, joka otti pallon tyhjään tilaan haltuun ja eteni muutamia metrejä. Matala kuti otti hieman pomppua maalivahdin edessä ja upposi vasempaan alanurkkaan.

Itävalta alkoi tämän jälkeen vyöryttämään hyökkäyksiään Suomen maalille ja onnistui luomaan enemmän painetta. Maaleja ei kuitenkaan enää nähty.

Itävalta-Suomi 1-1 (0-0)
62’ 1-0 Marko Arnautovic
76’ 1-1 Fredrik Jensen

Suomen kokoonpano:
1 Lukas Hradecky
2 Paulus Arajuuri ->> 46. 5 Sauli Väisänen
3 Niklas Moisander (C)
4 Joona Toivio (var.)
8 Perparim Hetemaj
10 Teemu Pukki ->> 58. 20 Joel Pohjanpalo
14 Moshtagh Yaghoubi ->> 65. 16 Sakari Mattila
17 Janne Saksela ->> 58. 24 Fredrik Jensen
18 Jere Uronen ->> 46. 13 Kari Arkivuo
19 Thomas Lam
22 Jukka Raitala
 
Vaihdossa:
12 Jesse Joronen
23 Walter Viitala
9 Eero Markkanen
11 Rasmus Schüller
15 Markus Halsti
21 Petteri Forsell
25 Juha Pirinen