Huuhkajat taipui vajaamiehisenä Walesille

Huuhkajien urakka UEFA Nations Leaguessa päättyi 1-3 (0-1)-tappioon Walesille. Tappio tiesi sitä, että Huuhkajat sijoittui lohkossaan toiseksi ja Wales otti lohkovoiton.

Ottelu alkoi tunnustelevasti, mutta 12. minuutilla peli sai Suomen kannalta harmittavan käänteen. Walesin Harry Wilson oli karkaamassa läpiajoon ja Jere Uronen joutui rikkomaan. Erotuomari Jesus Gil Manzano nosti rintataskustaan punaisen kortin ja Suomi joutui miehen vajaalle.

Suomi ei hätkähtänyt tilannetta, vaan sai erinomaisen paikan mennä johtoon vain viisi minuuttia myöhemmin. Daniel O'Shaughnessy pääsi yrittämään ohjausta kulmapotkutilanteesta, mutta puolustajan osuma palloon oli epäpuhdas ja se suuntautui päin Teemu Pukkia, josta pallo pomppasi ilmaan ja lopulta Wales-vahti Danny Wardin käsiin.

Wales otti Urosen ulosajon jälkeen peliä entistä vahvemmin haltuunsa ja 26. minuutilla Lukas Hradecky nollasi Gareth Balen, kun Walesin ykköstähti pääsi viidestä metristä ohjaamaan vapaasti kohti Suomen maalia, mutta Hradecky otti uskomattoman torjunnan. Pari minuuttia myöhemmin Hradeckykään ei enää pelastanut Suomea. Bale syötti Suomen puolustuslinjan väliin ja Wilson pääsi lähietäisyydeltä lataamaan Walesin johtoon.

Toisen puoliajan alussa Suomi sai heti kylmää vettä niskaansa, kun Daniel James laukoi rangaistusalueen ulkopuolelta komeasti yläkulmaan. Suomi ei kuitenkaan luovuttanut. 62. minuutilla Robin Lodin tarkka syöttö löysi Pukin Walesin puolustuslinjan takaa ja Pukki latasi pallon varmasti takakulmaan.

Maalin jälkeen Suomi sai uutta puhtia peliin. Viisi minuuttia Pukin maalista, niin Nicholas Hämäläinen pääsi laukomaan tulisesti, mutta Ward torjui etukulmasta. Hetkeä myöhemmin Joona Toivion laukaus meni hieman ohi maalin. Miehen alivoimasta huolimatta Suomi painoi lopussa päälle ja haki lisämaaleja, mutta Wales iski lopullisen niitin 83. minuutilla. James keskitti ja Kieffer Moore pääsi puskemaan Walesin kolmannen osuman. Heti perään Hämäläinen ja Pukki pelasivat hienosti yhteen ja Pukki latasi pallon tolppaan. Sen lähemmäs Suomi ei enää kavennusmaalia päässyt.

Wales-Suomi 3-1 (1-0)
29. 1-0 Harry Wilson
46. 2-0 Daniel James
62. 2-1 Teemu Pukki
83. 3-1 Kieffer Moore