Takaisin
24.1.2018 klo 13.49

Huuhkajat Nations Leaguen C-liigan lohkoon 2

Jaa:

Ⓒ UEFA.com

Kautta aikain ensimmäisen UEFA Nations Leaguen arvonnat järjestettiin Lausannessa, Sveitsissä keskiviikkona 24. tammikuuta.

Suomi arvottiin C-liigan lohkoon 2 yhdessä Unkarin, Kreikan ja Viron kanssa.

Päävalmentaja Markku Kanerva oli tuoreeltaan Jari Litmasen suorittaman arvonnan tulokseen suhteellisen tyytyväinen.

- Kokonaisuutena olen tyytyväinen tähän lohkoon, Litmasella oli näpit lämpiminä, Kanerva naurahti.

- Kovia joukkueita nämä kuitenkin ovat, mutta vielä vastustajia tärkeämpää on se, että meillä on sitten syksyllä pelaajat kunnossa ja kaikilla hyvin pelituntumaa hyvissä seuroissa. On ihan selvää, että lohkovoittoon tarvitaan joka tapauksessa venymistä.

Ykköskorista lohkoon arvottu Unkari on Suomelle ikävästi muistoissa elävä vastustaja. Kakkoskorista arvotusta Kreikasta sen sijaan on parempia muistoja.

- Tuntumaa on viime karsinnoista, kun kärsimme kaksi niukkaa tappiota ja tietysti historian muistavat kaikki. Eli kalavelkoja ainakin on maksettavana. Edellisen pestini aikana voitimme Kreikan vieraissa ja kun nyt arvonnassa olivat viimeisinä vaihtoehtoina tästä korista Kreikka ja Serbia, niin kyllä tämä mieluisampi vaihtoehto oli, Kanerva sanoi.

- Molemmilla on uusi päävalmentaja, joten saa nähdä miten se vaikuttaa pelaamiseen. Toki me nyt kevään ja kesän aikana scouttaamme heitä tiiviisti.

Lohkon neljäs maa Viro oli varmasti ainakin suomalaiskannattajille tietynlainen toivevastustaja, eikä Kanervakaan ollut pahoillaan Viron saamisesta lohkoon.

- Onhan Viron kohtaaminen aika lähellä derbypeliä ja varmasti kiinnostaa faneja erityisesti. Meillä on hyvä tuntuma Viroon marraskuun voitosta Helsingissä, mutta on hyvä muistaa, että Viro oli 2012 EM-jatkokarsinnassa, joten kova vastus se on yhtä lailla.

Nations Leaguen lohkovaiheen ottelut pelataan syys-marraskuussa 2018 ja otteluohjelma valmistunee vielä keskiviikon aikana. Otteluohjelma päivitetään Palloliiton verkkosivuille heti kun se on selvillä.