Takaisin
4.9.2017 klo 20.34

Huuhkajat lamaannuttamaan Kosovon hyökkäystä

Jaa:

Suomen A-maajoukkue jatkaa MM-karsintaotteluitaan tiistaina Albaniassa, missä se kohtaa Kosovon.

Vastahyökkäyspelaaminen Kosovon suuri ase

Suomen päävalmentaja Markku Kanerva haluaa jatkaa siitä mihin joukkue jäi lauantain voitossa Islantia vastaan Tampereella, eli täysien pistepottien tiellä. Sunnuntain Suomi käytti matkustamiseen, ja joukkue on valmistautunut tulevaan kamppailuun maanantaina.

Terveystilanne voisi olla Suomen osalta parempikin. Lauantain ottelussa loukkaantuivat Joona Toivio sekä Juhani Ojala. Kumpikaan ei ole pelikykyinen tiistaina. Jere Urosen varoitustili täyttyi ja hän on pelikiellossa. Muutaman pelaajan pelikunto on vielä kysymysmerkki.

- Eihän se optimaali tilanne tietenkään ole. Vähän pienemmällä ryhmällä ollaan liikkeellä, mutta kyllä meillä tarpeeksi pelaajia on tehdä ottelun aikana taktisia muutoksia. Toivottavasti emme ole samassa tilanteessa kuin Islanti-pelissä, että vaihdot täytyy tehdä loukkaantumisten takia, Kanerva sanoo.

Joukkuetta täydennettiin viikonloppuna SJK:n Dani Hatakalla. Hän paikkaa puolustajavajetta.

Suomen ja Kosovon ensimmäinen kohtaaminen päättyi Turussa 1-1-tasapeliin. Sen jälkeen Kosovon joukkue on vaihdellut, mutta Kanervan mukaan taktiikka on yhä selvästi hyökkäysvoittoinen.

- Se on elänyt, jos vertaa siihen listaan mikä oli Turussa. Uusia pelaajia on tullut. Pelitapa ei sinänsä ole muuttunut. Vastahyökkäyspelaaminen on heidän ykkösasia. Laitapelaaminen on todella vaarallista: vikkeliä, nopeita laitureita. Kärkeen he ovat saaneet pari isompaa korstoa mukaan, ”Rive” kertoo.

Kanervan mukaan keskitysten puolustaminen tulee olemaan Suomelle tärkeää. Laitapuolustaminen nousee isoon rooliin.

Albaniassa Shkodërin stadionilla tullaan Kanervan uskomuksen mukaan näkemään riehakas kotiyleisö.

- Se on ihan selvää, ettei tämä ole helpoimmasta päästä, jos ajatellaan vieraspelejä. Varmaan tulee aikamoinen meteli olemaan stadionilla. Meidän täytyy lamaannuttaa se into, eikä päästää heitä onnistumaan ottelun alussa. Ottaa ohjat käsiin, kontrolloida peliä molempiin suuntiin. Se on paras lääke siihen, miten se into saadaan hiipumaan.

1-0-voitto Islannista oli Suomen upean asenteen seurausta. Pelaajat laittoivat itsensä likoon kaksinkamppailuissa ja oman maalin edessä. Kanerva uskoo, että asenteen säilyttäminen ei ole ongelma tiistaina.

- Saimme tuloksen sen voiton ja taistelutahdon kautta, niin on helpompaa jatkaa siitä. uskon, että pojilla on hirveä halu näyttää. He haluavat näyttää, ettei Islanti-ottelu ollut mikään sattuma, vaan pystymme sillä samalla hyvällä ilmeellä raapimaan voiton.

Kosovon ja Suomen välinen MM-karsintaottelu alkaa tiistaina 5. syyskuuta kello 21.45. Yle TV1:n tv-lähetys alkaa kello 21.30.