Takaisin
26.3.2018 klo 21.24

Huuhkajat komeaan voittoon Maltasta

Jaa:

Huuhkajat kohtasi Turkin maaotteluleirinsä toisessa ottelussa maanantai-iltana Maltan. Suomi kaatoi Maltan komein 5-0 (3-0) -lukemin.

Suomi aloitti ottelun väkevästi. Huuhkajilla oli heti kaksi vaarallista kulmapotkua, joista Sauli Väisänen ja Robin Lod pääsivät kokeilemaan maalintekoa. 10. minuutilla Fredrik Jensen pääsi laukomaan avopaikasta, mutta Maltan maalivahti torjui.

13. peliminuutilla Maltan verkko sitten heilui. Moshtagh Yaghoubi antoi kulmapotkun takatolpalle, Kalle Taimi jatkoi pallon maalin eteen ja Teemu Pukki puski pallon Maltan maaliin.

23. minuutilla valotaululle syttyivät lukemat 2-0. Robin Lod laukoi, Maltan maalivahti torjui, mutta Kalle Taimi ryntäsi paikalle ja laukoi paluupallon maaliin. Neljää minuuttia myöhemmin Pukki iski illan toisen osumansa. Lod tarjoili vapauttavan syötön ja Pukki sijoitti tarkasti pallon Maltan maalin vasempaan alanurkkaan.

Maltalla ei ollut yhtään kunnollista tekopaikkaa ensimmäisellä puoliajalla ja tauolle mentiin Suomen 3-0-johdossa.

Toisella puoliajalla Malta puolusti tiiviimmin ja Suomen hyvä liike vähän hyytyi hyökkäyspäässä. Lopussa Huuhkajat löysivät vielä uuden vaihteen koneeseen.

84. minuutilla Joona Toivio tarjoili loistavan keskityksen ja Fredrik Jensen pääsi vapaasti maalin edustalla laukomaan pallon oikeaan alakulmaan. 88. minuutilla nähtiin lähes identtinen osuma. Näyttelijät vain vaihtuivat. Juha Pirinen keskitti ja Pyry Soiri iski maalin edestä pallon alanurkkaan. Loppulukemat 5-0 Suomelle.

- Tämä oli hieno voitto ja runsasmaalinen sellainen. On jo aikaa vierähtänytkin siitä kun tällaisilla numeroilla on viimeksi voitettu. Siihen täytyy ehdottomasti olla tyytyväinen, päävalmentaja Markku Kanerva totesi. 

Viisi tehtyä maalia ja neljä eri maalintekijää – onnistumisia tuli monelle.

- En yleensä halua nostaa yksittäisiä pelaajia esille, mutta kai monelle tuli yllätyksenä Kalle Taimi ja tehot 1+1 oikeana pakkina. Totta kai Teemu Pukin kaksi maalia oli myös hieno juttu ja etenkin toinen osuma oli todella maltillinen suoritus.

Sekä maanantain Malta-ottelu että Turkin leiri kokonaisuutena toivat Kanervan mukaan esiin paljon haettuja asioita.

- Kaksi nollapeliä ja vastustajien maalipaikat jäivät kohtuullisen väliin. Sille on hyvä perustaa ja pelaajat osoittivat loistavaa tahtoa kaksinkamppailuissa, josta saadaan pohja myös hyökkäyspeliin. Korkea prässi oli yksi teemoista ja se esimerkiksi toimi tänään todella hyvin. Hyökkäyspeliä pääsimme nyt käymään läpi paljon.

- Iso asia tällä leirille oli myös se, että saatiin informaatioita pelaajista kesää varten. Kokonaisuutensa tämä oli todella onnistunut leiri.  Toivon että pelaajat ennen kaikkea ottavat tästä paljon mukaan, leirin jälkeen jaetaan palauteklipit vielä joka pelaajalle.

Edessä on Kanervan mukaan nyt Turkin annin tarkempi purkaminen ja sen jälkeen tiivistä pelaajatarkkailua kevään ajan. 

- Sarjat lähtevät nyt osin käyntiin Veikkausliigaa myöten ja pelaajia on tarkoitus seurata tarkasti. Haemme kesälle Valko–Venäjän lisäksi toista peliä ja se onkin sitten meidän kenraaliharjoituksemme ennen syksyllä käynnistyvää Nations Leagueta.

Suomi – Malta 5-0 (3-0)

13. Teemu Pukki 1-0
23. Kalle Taimi 2-0
27. Teemu Pukki 3-0
84. Fredrik Jensen 4-0
88. Pyry Soiri 5-0

Suomen avaus ja vaihdot:
12 Jesse Joronen 46. >> 23 Anssi Jaakkola
2 Paulus Arajuuri (C)
3 Kalle Taimi 82. >> 4 Joona Toivio
7 Robin Lod 62. >> 13 Pyry Soiri
8 Moshtagh Yaghoubi 46. >> 24 Robert Taylor
10 Teemu Pukki 77. >> 9 Akseli Pelvas
15 Sauli Väisänen
16 Glen Kamara
18 Jere Uronen 62. >> 17 Juha Pirinen var.
19 Thomas Lam
22 Fredrik Jensen

Vaihdossa:
1 Lukas Hradecky
11 Rasmus Schüller
14 Tim Sparv