Huuhkajat koki tappion Romanialle

Romania oli Suomea väkevämpi tiistaina Ploiestissa pelatussa maaottelussa maalein 2-0 (1-0).

Huuhkajat aloitti pelin vahvasti, eikä kotijoukkueella ollut yhtään vaarallista tekopaikkaa ensimmäiseen 20 minuuttiin. Sen sijaan Thomas Lam pääsi laukomaan hyvästä paikasta, mutta laukauksen eteen ehti puolustaja.

Puolen tunnin pelin jälkeen Robert Taylor pääsi kahdesti koettamaan maalintekoa, mutta laukaukset livahtelivat yli maalin.

Sen jälkeen Romania sai toviksi otteen pelistä. 35. minuutilla Romanialla oli todella vaarallinen tekopaikka, kun Alexandru Mitrita karkasi laidalta läpiajoon ja laukoi. Lukas Hradecky torjui upeasti ja Sauli Väisänen siivosi pallon väljemmille vesille.

Seuraavasta hyökkäyksestään Romania iski 1-0-maalin. 36. minuutilla Hradecky torjui kerran upeasti, mutta nopeiten palloon ehti sen jälkeen Cristian Manea ja tuikkasi pelivälineen Suomen maaliin.

Toisen puoliajan alussa Lam pääsi laukomaan, mutta tälläkin kertaa hänen laukauksensa blokattiin.

61. minuutilla Romania meni 2-0-johtoon, kun Ciprian Ioan Deac pääsi sijoittamaan lähietäisyydeltä pallon ohi Hradeckyn.

Suomi haki kiivaasti kavennusmaalia ja pystyikin luomaan monta erinomaista tekopaikkaa. Robin Lod ja Joona Toivio pääsivät kokeilemaan vapaapotkuja 16-rajan tuntumasta, mutta kumpikaan ei saanut palloa kohti Romanian maalia. Sauli Väisäsellä oli tuhannen taalan paikka maalin edustalla, mutta veto livahti yli. Aivan lopussa maajoukkuedebytantti Rasmus Karjalainen sai pallon maalin edustalla, mutta ei saanut kunnon osumaa palloon ja lopussa kentälle vaihdettu Romanian legendaarinen maalivahti Bogdan Lobont venyi torjuntaan uransa viimeisessä maaottelussa.

Romania – Suomi 2-0 (1-0)
36. Cristian Manea 1-0
61. Ciprian Ioan Deac 2-0