Huuhkajat kaatoi Viron komein 3-0-lukemin

Suomi voitti Viron A-maaottelussa torstaina Telia 5G Areenalla maalein 3-0 (2-0).

11. minuutilla nähtiin pelin ensimmäinen vaarallinen tekopaikka. Suomi sai kulman. Juhani Ojala puski, mutta Mihkel Aksalu torjui. 14. minuutilla Teemu Pukki pääsi laukomaan. Kierteinen laukaus livahti hieman ohitse Viron maalin.

18. minuutilla Viro pääsi ensi kertaa kokeilemaan Jesse Jorosen torjuntavirettä. Mattias Käit murtautui boksiin, laukoi kovaa kohti etuyläkulmaa, mutta Joronen torjui upeasti.

Ensimmäinen maali nähtiin 27. minuutilla. Suomi hyökkäsi vasemmalta. Pyry Soiri murtautui boxiin ja laukoi pienestä kulmasta pallon Viron maalin oikeaan takakulmaan.

31. minuutilla Suomi siirtyi 2-0-johtoon. Soiri löysi upealla syötöllä maalin edustalta Robin Lodin, joka laukoi kohti oikeaa alakulmaa, Aksalu sai hieman näppejään väliin, mutta pallo meni vastustamattomasti maaliin.

41. minuutilla Viron kärkimies Käit osoitti taas vaarallisuutensa murtautumalla boxiin. Joronen veti kuitenkin taas pidemmän korren ja torjui Käitin laukauksen. 42. minuutilla Joel Pohjanpalo pääsi puolittaiseen läpiajoon. Murtautui boxiin ja laukoi. Aksalu kuitenkin venyi torjuntaan.

Toiselle puoliajalle Markku Kanerva teki neljä pelaajavaihtoa, mutta Suomi jatkoi pelin dominointia. 54. minuutilla Lod osui toistamiseen. Upea syöttökuvio Suomelta, joka päättyi siihen, että Lod sijoitti pallon pienestä kulmasta Viron maaliin ja tilanne 3-0 Suomelle.

Neljäs maali on lähellä 57. minuutilla. Joel Pohjanpalo pääsi kulmapotkun jälkitilanteesta puskuun, mutta pallo kolahti ylärimaan. Pohjanpalolla oli 66. minuutilla toinen loistopaikka maalintekoon. Thomas Lam löysi Pohjanpalon takatolpalta, mutta Pohjanpalo täräytti loistopaikasta ohi.

Suomella oli ottelun lopussa vielä kosolti paikkoja lisämaaleihin. 68. minuutilla Lam laukoi voimalla 20 metristä, mutta pallo livahti hieman ohi Viron maalin. 69. minuutilla Lod laukoi tulisesti kohti Viron maalin oikeaa yläkulmaa, mutta Aksalu torjui vedon kulmaksi. Lod pääsi myös 78. minuutilla koettamaan Aksalun torjuntataitoja. Lod ampui painavan laukauksen reilusta 20 metristä, mutta Aksalu torjui pallon kulmaksi. 83. minuutilla Jasse Tuominen pääsi vielä läpiajoon, mutta Aksalu venyi torjuntaan. 3-0-lukematjäivät lopputulokseksi.

Suomi-Viro 3-0 (2-0)

27. Pyry Soiri 1-0
31. Robin Lod 2-0