Takaisin
12.6.2021 klo 22.30

Huuhkajat kaatoi Tanskan historiallisessa EM-avauksessa

Jaa:

Ⓒ Riku Laukkanen

Suomen historiallista EM-avausta synkensi Tanskan tähtipelaaja Christian Eriksenin sairauskohtaus avausjakson loppuhetkillä.

Huuhkajat aloitti historiallisen EM-taipaleensa Kööpenhaminassa lauantai-iltana Tanskaa vastaan. Avausjakso oli pitkälti Tanskan hallintaa, mutta Huuhkajat onnistui pitämään kotijoukkueen poissa vaarallisimmilta maalipaikoilta. Huuhkajien EM-avauksen ensimmäinen jakso päättyi järkytykseen, kun Tanskan tähtipelaaja Christian Eriksen tuupertui kentän pintaan ottelun 43. peliminuutilla.

Ottelu keskeytettiin Eriksenin sairaskohtauksen jälkeen. Eriksen toimitettiin sairaalahoitoon, ja hänen tilansa tiedotettiin myöhemmin olevan vakaa. 

Molemmat joukkueet halusivat pelata ottelun loppuun, ja peliä jatkettiin noin kello 21.30 Suomen aikaa. 

Toisella jaksolla Tanska jatkoi vyörytystään. Suomen ottelun paras paikka koitti hieman yllättäen tunnin kohdalla. Jere Uronen keskitti ja Joel Pohjanpalo puski pelivälineen ohi Kasper Schmeichelin. Suomen historian ensimmäinen osuma EM-lopputurnauksessa syntyi ottelun 60. minuutilla. 

Tanskan hetki koitti varttia myöhemmin, kun ottelun erotuomari Anthony Taylor katsoi Paulus Arajuuren rikkoneen Yussuf Poulsenia rangaistuspotkun arvoisesti. Lukas Hradecky nousi kuitenkin Huuhkajien sankariksi, kun hän torjui Pierre-Emile Højbjergin rangaistuspotkun. 

Huuhkajien puolustus piti pintansa loppuun asti, ja Kööpenhaminan lauantai-illassa upeasti kannustaneet suomalaiskannattajat saivat palkintonsa varttia myöhemmin, kun Suomen historiallinen EM-avaus päättyi 1-0-voittoon. 

- Hieno voitto meiltä, mutta ainoa asia, mikä on mielessä, on Christian Eriksenin kunto, Pohjanpalo kommentoi Ylen lähetyksessä pelin jälkeen. 

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Teemu Pukki oli myöskin mietteliäs. 

- Se oli urani vaikein ottelu. Ei ollut helppo tulla takaisin kentälle tapahtuneen jälkeen, mutta halusimme toimia kuten Tanska toivoo ja kunnioittaa heitä. Olemme iloisia voitosta, mutta kopissa ei juhlittu normaaliin tapaan. 

- Enne peliä jännitti enemmän kuin yleensä, koska pelasimme ensimmäistä kertaa arvoturnauksessa. Lisäksi oli mahtavaa pelata yleisön edessä. Peli tarvitsee faneja, Pukki sanoi.

Päävalmentaja Markku Kanerva oli ottelun jälkeen vakava historiallisesta voitosta huolimatta. 

- Jalkapallo on iso asia, mutta tapahtunut järkytti meitä kaikkia.

- Pelaajat taistelivat hienosti ja meidän kannaltamme ilta sai hienon päätöksen. Iso kiitos Suomen kannattajille, jotka elivät ottelun mukanamme. Ottelu oli ikimuistoinen. Tavoitteemme on mennä tästä lohkosta jatkoon, Kanerva päätti.

 

Tanska-Suomi 0-1 (0-0)
0-1 Pohjanpalo 60' 

1 Lukas Hradecky
2 Paulus Arajuuri
3 Daniel O’Shaughnessy
4 Joona Toivio
6 Glen Kamara
8 Robin Lod
10 Teemu Pukki (76' Joni Kauko) 
14 Tim Sparv (C) (76' Rasmus Schüller) 
18 Jere Uronen
20 Joel Pohjanpalo (84' Forss) 
22 Jukka Raitala (90' Väisänen)