Huuhkajat jyräsi voiton Liechtensteinista

Miesten A-maajoukkue otti kolmannen perättäisen 2-0-voittonsa EM-karsinnoissa, kun Liechtenstein kukistui tiistaina Vaduzissa vakuuttavan esityksen jälkeen.

Huuhkajat otti pelin haltuunsa alusta saakka ja niin Teemu Pukilla, Robin Lodilla kuin Paulus Arajuurellakin oli hyvät paikat jo ensimmäisen vartin aikana. Tosin Lukas Hradecky Huuhkajamaalillakin sai venyttää tosissaan Dennis Salanovicin vaaralliseen vapaapotkuun.

Pelin kuva oli kuitenkin selkeä: Liechtenstein vetäytyi, Suomi piti palloa ja haki aukkoja isäntien tiiviistä puolustuksesta. Pukki pääsi pariin kertaan kokeilemaan, mutta avausmaali antoi odottaa itseään. Jakson edetessä Liechtenstein valui yhä syvemmälle ja Suomi haki kärsivällisesti paikkoja.

37. minuutilla viimein rävähti. Lod riisti loistavasti pallon Liechtensteinin puolustukselta, rynni ohi pari pelaajan ja vapautti Pukin täysin avopaikkaan, eikä Pukki erehtynyt. Huuhkajat sai johtomaalista vain lisää virtaa ja avausjakson loppu pelattiin pitkälti Liechtensteinin maalin tuntumassa.

Toinen maali oli todella lähellä pari minuuttia ennen taukoa, kun Joona Toivio pääsi puskemaan voimalla kulmapotkusta, mutta Liechtensteinin puolustaja Aron Sele pelasti maaliviivalta. Jatkopallossa oli ensimmäisenä Tim Sparv, mutta Sele oli jälleen viime hetkillä välissä. Näin tauolle mentiin lukemissa 0-1.

Toinen jakso alkoi samaan malliin kuin ensimmäinen päättyi. 54. minuutilla Huuhkajat sai kuitenkin hyvän muistutuksen, kun Salanovic pääsi nokikkain Hradeckyn kanssa, mutta sijoitti pallon niukasti ohi maalin. Vain muutama minuutti myöhemmin Lassi Lappalainen eteni kuitenkin todella vahvasti vasenta laitaa rangaistusalueelle ja pelasi pallon maalin eteen, jossa Benjamin Källman väellä ja voimalla väänsi itsensä palloon ja verkon perukoille. Osuma oli Källmanille ensimmäinen Huuhkajissa.

Kahden maalin johdossa Huuhkajat piti pelin tiukasti hallussaan. Liechtenstein yritti minkä pystyi, mutta Suomi hallitsi peliä. Rasmus Schüllerillä ja Källmanilla oli vielä hyviä paikkoja lisätäkin johtoa, mutta enempiä maaleja ei nähty. Ottelun lopulla nähtiin vielä Huuhkajadebyytti, kun Leo Väisänen tuli kentälle Jukka Raitalan tilalle.

Voitto kirjattiin joka tapauksessa Huuhkajille vakuuttavasti varman esityksen päätteeksi.

Liechtenstein – Suomi 0-2 (0-1)
37. 0-1 Teemu Pukki
57. 0-2 Benjamin Källman