Takaisin
28.3.2021 klo 17.30

Huuhkajat: ”Ihmisoikeudet ovat meille tärkeä asia”

Jaa:

Me seuraamme surullisina sitä, että maailmassa on yhä maita, joissa ihmisoikeksia loukataan jatkuvasti. Olemme saaneet lukea ja kuulla, että asiat eivät ole oikeudenmukaisesti tulevassa MM-isäntämaassa, Qatarissa. Palloliitto on jo asiaan ottanut kantaa ja siihen lausuntoon on pelaajien helppo yhtyä.

Haaveemme on pelata MM-lopputurnauksessa, mutta on selvää, että jo aikaa sitten tehtyjen päätösten vuoksi kisat pelataan valitettavasti maassa, jossa ihmisoikeuksia ei julkisuudessa olevien tietojen mukaan kunnioiteta niin kuin niitä pitäisi kunnioittaa. Ihmisoikeudet eivät ole politiikkaa, ne ovat itseisarvo.

Tämä lausunto on tehty omasta aloitteestamme ja haluamme tällä lausunnolla liittyä siihen joukkoon Euroopan maajoukkueita, jotka ovat tällä viikolla kantansa esittäneet. Näkyvän kannanottomme teimme jo toisen äärimmäisen ikävän asian tuomitsemiseksi: täydellinen EI rasismille sen kaikissa muodoissa. Yksi meistä joutui rasistisen hyökkäyksen kohteeksi niin pelikentällä kuin sosiaalisessa mediassa. Me seisoimme ja seisomme Glenin rinnalla. Niin kuin seisomme myös ihmisoikeuksien takana monen muun eurooppalaisen maajoukkueen rinnalla. Molemmat ovat meille äärimmäisen tärkeitä asioita.

Nyt keskitymme näyttämään, mihin Huuhkajat pystyvät pelikentällä. Tulemme kentälle omissa väreissämme, Suomen pelipaidoissa, niitä ylpeänä kantaen. Mutta muistaen kuitenkin, etteivät kaikki ole yhtä onnekkaita kuin me, jotka saamme maatamme edustaa, elää vapaudessa ja olla useista eri taustoista koostuvan maajoukkueen pelaajina – ilman ennakkoluuloja toisiamme kohtaan, yhtenäisinä ja suvaitsevaisina.

Kiovassa 28.03.2021
Huuhkajat