Takaisin
16.11.2018 klo 00.19

Huuhkajat historialliseen lohkovoittoon

Jaa:

Ⓒ SPL / Jussi Eskola

Huuhkajat koki 0-1-tappion torstaina Kreikalle, mutta niukka tappio riitti Suomelle Nations Leaguen lohkon voittoon.

Huuhkajilla oli 9. minuutilla loistava tilaisuus mennä ottelussa johtoon. Teemu Pukki vapautettiin läpiajoon, mutta ensimmäinen kosketus oli hieman heikko ja Kreikan maalivahti pääsi väliin.

Kreikan ensimmäinen todella vaarallinen paikka syntyi 25. minuutilla. Lukas Hradecky torjui Dimitris Pelkasin puskun, mutta pallo osui epäonnekkaasti Albin Granlundin jalkaan ja livahti maaliin.

30. minuutilla Suomella oli loistopaikka tulla tasoihin. Pukki vapautettiin juoksuun oikealta ja tämä keskitti takaviistoon maalin edustalle, Jasse Tuominen sijoitti kohti vasempaa alakulmaa, mutta pallo livahti hieman ohi maalin.

38. minuutilla Pyry Soiri murtautui boxiin ja lanattiin melko rumasti nurmen pintaan. rangaistuspotkua ei tullut, mutta kulmapotku. Se pelattiin Joona Toiviolle, mutta tämän vedon eteen ehti kreikkalaispuolustaja.

41. minuutilla Kreikalla oli erinomainen paikka lisätä johtoaan. Sokratis Papastathopoulosin pusku osui tolppaan.

Ensimmäisen puoliajan viimeinen paikka siunaantui Suomelle. Huuhkajat sai vapaapotkun boxin kulmasta. Matalan keskityksen pystyi kuitenkin Kreikan puolustus putsaamaan.

Toisella puoliajalla Suomi haki vimmatusti tasoitusta. Robin Lod löysi Pukin, mutta jälleen pakki ehti vedon väliin. 52. minuutilla Tuomiselle siunaantui toinen loistopaikka, kun hän järjesti itselleen erinomaisesti vetopaikan, mutta laukaus viuhui hieman ohi maalin.

Tunnin pelin jälkeen Kreikka otti tiukan otteen pelistä, mutta Suomi puolusti loppuun asti hyvin, eikä Kreikka saanut kunnollisia tekopaikkoja aikaan.

Kreikka voitti ottelun, mutta kentällä juhli Suomi, joka varmisti tuloksen myötä paikkansa Nations Leaguen playoffeihin.

Kreikka – Suomi 1-0 (1-0)
25. Dimitris Pelkas 1-0

Suomen kokoonpano:
1 Lukas Hradecky
2 Paulus Arajuuri (C)
3 Albin Granlund
4 Joona Toivio
6 Glen Kamara
7 Robin Lod
10 Teemu Pukki >> 90. 19 Thomas Lam
11 Joni Kauko
13 Pyry Soiri >> 74. 14 Fredrik Jensen
18 Jere Uronen
20 Jasse Tuominen >> 83. 16 Juha Pirinen

Vaihdossa:
12 Jesse Joronen
23 Anssi Jaakkola
5 Sauli Väisänen
8 Robert Taylor
9 Eero Markkanen
15 Markus Halsti
17 Simon Skrabb
21 Petteri Forsell
22 Janne Saksela