Takaisin
17.11.2018 klo 16.17

Huuhkajat haluaa päättää Nations Leaguen lohkopelit tyylillä

Jaa:

Katso video

Miesten A-maajoukkue pelaa sunnuntaina UEFA Nations Leaguen lohkovaiheen päätösottelunsa Budapestissa Unkaria vastaan. Huuhkajat haluaa ottaa vierasvoiton lohkovoiton varmistumisesta huolimatta.

Huuhkajat varmisti Nations Leaguen C-divisioonan kakkoslohkon voiton torstaina, vaikka hävisi Ateenassa Kreikalle 0-1. Sunnuntaina vastassa on Unkari Budapestissä. Peli on Suomen viimeinen kilpailun lohkovaiheessa.

Suomen tavoite on päävalmentaja Markku Kanervan mukaan selkeä: voittoa lähdetään hakemaan. Kreikka-peli on analysoitu ja tiedot hyvistä ja parannettavista asioista on välitetty pelaajille.

- Haluamme päättää nämä Nations Leaguen lohkopelit hyvään esitykseen ja hyvään tulokseen, Kanerva sanoo Huuhkaja-TV:ssä.

Kanerva korostaa hyvän tuloksen tärkeyttä, vaikka Suomi onkin jo varmistanut lohkonsa voiton. Pisteet tulisivat tarpeeseen siinäkin mielessä, että Suomen mahdollisuudet Nations Leaguen pudotuspelien välierän kotiedun saamiseen kasvaisivat. Sen lisäksi vierasvoiton kautta olisi hyvä lähteä valmistautumaan ensi vuoden EM-karsintoihin.

- EM-karsinnoissa voi joutua tiukkoihin paikkoihin vieraskentällä. Olemme osoittaneet itsellemme tämänkin kilpailun aikana, että pystymme vieraissa hyviin esityksiin. Se on se tietty askel, jos aikoo pärjätä, että vieraissa saadaan pisteitä.

Unkaria vastaan Kanerva haluaa Suomen olevan vahva kaksinkamppailupelaamisessa, joka on toiminut vahvasti mutta ei Kanervan mielestä ollut parasta mahdollista Kreikkaa vastaan.

- Toki siinä täytyy huomioida vastustajan taso. Fyysinen joukkue, kuten Unkarikin tulee olemaan, Kanerva sanoo viitaten Kreikkaan.

Hän toivoo suojattiensa petraavan myös murtavia syöttöjä ja paikkojen hyödyntämistä. Ateenassa Suomella oli hyviä maalipaikkoja, mutta tilanteita ei onnistuttu kääntämään maaleiksi.

Laitapuolustaminen ja erikoistilanteiden puolustaminen ovat Unkaria vastaan myös isoja teemoja. Unkarilta löytyy pääpelivoimaa mm. Viroa vastaan torstaina maalin tehneen Adam Szalain muodossa. Myös laadukkaita vapaapotkun antajia löytyy, ja sen kautta rangaistusalueen kontrolloinnin tärkeys korostuu.

Kanerva sanoo, että Unkaria vastaan pelaavaan Suomen avauskokoonpanoon tulee muutoksia torstaista. Kreikka-pelin jalkavaivan takia vaihtopenkiltä katsonut Simon Skrabb matkusti Ateenasta kotiin ja on siis varmuudella sivussa Unkaria vastaan, mutta muuten koko miehistö on Kanervan käytettävissä.

Avauskokoonpanovalinnassa vaikuttavat niin vastustajan pelaajat ja pelitapa kuin omien miesten kuormitustaso. Lähtökohtana on saada oma peli kuntoon.

UEFA Nations Leaguen ottelu Unkari-Suomi alkaa Budapestissä klo 21.45 sunnuntaina 18.11.