Takaisin
27.3.2021 klo 18.45

Huuhkajat haastaa Ukrainan Kiovassa – Markku Kanerva lupaa muutoksia avauskokoonpanoon

Jaa:

Ⓒ Kalevi Hämäläinen / SPL

Suomen miesten A-maajoukkueen MM-karsinnat jatkuvat sunnuntaina Kiovassa Ukrainaa vastaan. Kello 21.45 alkavaa ottelua voi seurata Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelun, V sport jalkapallo -kanavan tai ilmaisen Viafree-palvelun kautta. 

Lataa ottelun virallinen käsiohjelma tästä!

Huuhkajat avasi MM-karsinnat keskiviikkona kotikentällään Olympiastadionilla 2–2-tasapelillä Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan. Päävalmentaja Markku Kanerva muistutti lauantain lehdistötilaisuudessa, että Suomen seuraava vastustaja on vielä pykälän verran Bosniaa kovempi. 

– Kaikki tiedämme, että pelistä tulee meille haastava. Ukraina on laadukas joukkue. Jos katsotaan lähtökohtia karsintoihin, Ranska oli varmaan papereissa lohkon ykkössuosikki ja Ukraina ihan jo Fifa rankinginkin mukaan kakkonen. Täältä olisi saatava pisteitä kotiin, jotta pääsemme kamppailemaan lopputurnauspaikasta, Kanerva kertasi ottelun asetelmia. 

Ukraina löytyy Fifan maailmanlistan sijalta 24. Se aloitti oman MM-karsintataipaleensa mainiosti venymällä Pariisissa 1–1-tasapeliin hallitsevaa maailmanmestaria Ranskaa vastaan.

Ukraina on Suomelle tuttu vastus myös edellisistä MM-karsinnoissa. Tällöin Suomi jäi kohtaamisissa pisteittä, sillä kotonaan Ukraina voitti 1– 0 ja Tampereelta joukkue haki 2–1-voiton. 

Ratinan stadionilla kesäkuussa 2017 Suomen ainokaisesta vastannut Joel Pohjanpalo vakuutti, että nyt Huuhkajat haastaa Ukrainan tosissaan. 

–  Lähtökohta peliin on, että lähdemme voittamaan. Meidän täytyy puolustaa erittäin hyvin ja tiiviisti eikä pelata itseämme tyhmästi ulos. Ukraina on teknisesti vahva, aggressiivinen joukkue, joka haluaa prässätä ylhäältä ja olla pallossa paljon kiinni. 

Vastustajasta löytyy kuitenkin myös heikkouksia, joihin iskeä. 

– Pallonmenetykset eivät ole heidän isoin vahvuutensa. Kun he menettävät pallon, kaikki heistä eivät ehkä niin kurinalaisesti tule takaisin muotoon. Siihen meidän täytyy varmasti iskeä. Myös erikoistilanteet ovat tärkeitä, Pohjanpalo luetteli.

23 tervettä pelaajaa 

Huuhkajat koki takaiskun perjantaina, kun kapteeni Tim Sparv joutui jättämään joukkueen. Sparvin polvesta löytyi kuvauksissa pienen operaation vaativa vamma, josta toipuminen vie arviolta muutamia viikkoja. Sparv oli toinen leirin kesken jättänyt pelaaja, sillä jo aiemmin Rasmus Karjalainen joutui vetäytymään loukkaantumisen vuoksi. 

Päävalmentaja oli luonnollisesti poisjäämisistä harmissaan. 

– Meillä on kuitenkin 23 tervettä pelaajaa eli sieltä löytyy vaihtoehtoja, Kanerva muistutti. 

Mahdollisten avauskokoonpanon pelaajamuutosten suhteen päävalmentaja oli niukkasanainen. 

– Kyllä siihen (muutoksia) tulee. 

Ukraina – Suomi sunnuntaina 28.3. kello 21.45. Ottelua voi seurata Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelun, V sport jalkapallo -kanavan tai ilmaisen Viafree-palvelun kautta.