Takaisin
24.3.2021 klo 23.36

Huuhkajat avasi MM-karsinnat tasapelillä

Jaa:

Ⓒ Juha Tamminen

Suomi avasi MM-karsintansa myöhään keskiviikkona tyhjällä Olympiastadionilla, kun vastaan asettui Bosnia-Hertsegovina. Tasaisen ja tapahtumarikkaan ottelun toisella jaksolla nähtiin peräti neljä osumaa. 

Huuhkajat aloitti ottelun vahvasti, ja ensimmäinen maalipaikka syntyi jo ottelun kolmannella peliminuutilla. Teemu Pukki karkasi vasemmalta tekopaikkaan, mutta vierasjoukkueen puolustus onnistui katkaisemaan Pukin laukauksen.

Pukki pääsi lähes identtiseen paikkaan neljä minuuttia tämän jälkeen. Tällä kertaa Ibrahim Sehicin komea jalkatorjunta pysäytti Norwich-hyökkääjän.

Suomi piti ottelun alussa palloa, mutta myös Bosnia-Hertsegovina pääsi väläyttelemään hyökkäyspeliään. Edin Dzekon laukaus hyvältä paikalta nousi kuitenkin reilusti Jesse Jorosen vartioiman maalin yli.

Joronen ja Suomen puolustus joutuivat todella kovalla koetukselle 20 minuutin kohdalla. Ensin Joronen otti näyttävän lähitorjunnan ja heti perään Paulus Arajuuri blokkasi kovan laukauksen.

Hieman tämän jälkeen Dzeko puski kulmapotkusta niukasti Huuhkajien maalin yli. Vierasjoukkue otti peliä yhä enemmän hallintaansa jakson edetessä. Jorosen upea torjunta pysäytti läpiajoon päässeen Miroslav Stevanovicin laukauksen 27. minuutilla.

Huuhkajien johtomaali oli todella lähellä jakson lopussa. Robin Lod riisti pallon ja syötti Pukille, jonka laukauksen Sehic torjui. Paluupallo tippui Glen Kamaralle, mutta Bosnia-Hertsegovinan maalivahti ehti myös Kamaran laukauksen eteen. Molemmilla joukkueilla oli ensimmäisellä puoliajalla omat paikkansa, mutta tauolle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa. 

Toinen jakso alkoi Bosnia-Hertsegovinan vaarallisella kulmapotkulla. Pallo jäi pomppimaan Huuhkajien maalin edustalle. Amer Gojakin laukaus painui kotijoukkueen onneksi Jorosen maalin ohi. 

Vierasjoukkueen painostus palkittiin rangaistuspotkulla, kun kellossa oli 55 minuuttia. Loistavaa ottelua pelannut Joronen torjui Miralem Pjanicin rangaistuspotkun, mutta Barcelonan keskikenttäpelaaja oli ensimmäisenä paluupallossa ja vei vieraat johtoon.

Suomi sai lisävirtaa vieraiden maalista ja tasoitus syntyi vain kolme minuuttia takaiskun jälkeen. Nikolai Alho leikkasi sisään ja laukoi ylärimaan. Joni Kauko jatkoi pallon Pukille, joka viimeisteli vasemman jalan volleylla.

Varsinaisia maalipaikkoja ei nähty hetkeen Pjanicin ja Pukin osumien jälkeen. Molemmat joukkueet puolustivat tiiviisti vieraiden pitäessä palloa enemmän.  

Pukki aiheutti todellisia haasteita vieraille ja pääsi taas maalipaikkaan, kun kellossa oli 76 minuuttia. Sehic torjui, mutta pitelemätön Pukki iski jo seuraavasta hyökkäyksestä. Vaihdosta kentälle tullut Joel Pohjanpalo vapautti Huuhkaja-kärjen, joka viimeisteli kylmän viileästi pitkän kuljetuksen jälkeen. 

Kotijoukkue sai nauttia johtoasemastaan vain noin kuusi minuuttia. Stevanovicin laukaus pomppi kimmokkeiden kautta Jorosen ohi ja peli oli taas tasan. 

Ottelun viimeiset minuutit olivat tasaista taistoa. Vieraat pääsivät hakemaan voittomaalia loppuhetkillä kulmapotkujen kautta, mutta Suomen puolustus kesti. Huuhkajien karsintaurakan avaus päättyi lopulta 2-2-tasatulokseen. 

Suomen karsinnat jatkuvat jo sunnuntaina, kun Ukraina kohdataan vieraskentällä.

Suomi-Bosnia-Hertsegovina 2-2 (0-0)

0-1 Miralem Pjanic 55'
1-1 Teemu Pukki 58'
2-1 Teemu Pukki 78'
2-2 Stevanovic 85' 

Suomen kokoonpano:

1 Jesse Joronen
2 Paulus Arajuuri (C)
4 Joona Toivio
6 Glen Kamara
8 Robin Lod (77'  20 Joel Pohjanpalo)
​10 Teemu Pukki
17 Nikolai Alho
18 Onni Valakari (46'  11 Rasmus Schüller)
19 Joni Kauko (83' 14 Tim Sparv)
21 Niko Hämäläinen
22 Jukka Raitala