Takaisin
13.3.2021 klo 08.51

Huuhkajahyökkääjä haluaa tehdä vielä maaleja Hollannin pääsarjassa – ”Tiedän pystyväni menestymään siellä”

Jaa:

Ⓒ SPL / Juha Tamminen

Rasmus Karjalainen siirtyi viime vuoden elokuussa hollantilaisesta Fortuna Sittardista vajaan vuoden mittaisella lainasopimuksella Ruotsin Allsvenskanissa pelaavan Örebro SK:n miehistöön.

Örebro oli tarkkaillut 24-vuotiasta Karjalaista jo pidempään, mutta sopimus saatiin kuitenkin maaliin vasta siirtoikkunan viime hetkillä. Mies on itsekin hieman hämillään tapahtumista.

- Kaikki tapahtui todella nopeasti. Maanantai-iltana tuli soitto, että Örebro haluaa minut lainalle, mutta Ruotsin siirtoikkuna oli menossa kiinni jo vuorokauden päästä. Muilta seuroilta ei ollut tullut tarjouksia, joten neuvottelimme välittömästi kaiken kuntoon.

- Viime tippaan meni, mutta paperit saatiin allekirjoitettua juuri ennen deadlinea, Karjalainen kertoo.

Uusi omistaja muutti suunnitelmat

Hyökkääjä oli jutellut jo aiemmin Fortuna Sittardin päävalmentajan kanssa, että hänellä olisi hyvät mahdollisuudet avauskokoonpanon pelaajaksi. Lopulta ratkaiseva asia siirron kannalta oli kuitenkin uuden turkkilaisen omistajan saapuminen seuraan. Hän toi mukanaan rahaa ja uusia hankintoja hyökkäyspäähän alettiin suunnitella välittömästi.

- Seura kertoi suoraan jo ennen Örebron yhteydenottoa, että EM-kisoja ajatellen minun kannattaisi lähteä hakemaan peliaikaa lainasiirrolla muualta. En suostunut aluksi uskomaan asiaa ja olin halukas taistelemaan peliajasta.

- Mitä enemmän aikaa kuitenkin kului, sitä enemmän aloin ymmärtää, että minusta haluttiin eroon. Esimerkiksi pelinumeroni otettiin pois, vaikka ketään ei edes ollut tulossa tilalle, numerolla seitsemän pelannut Karjalainen ihmettelee.

Tehokas syyskausi, tulevaisuus auki

Karjalainen onnistui hyvin syyskaudella lainapestissään. Uudelleen ilon jalkapallon pelaamiseen löytänyt kärkimies teki neljä maalia liigassa ja yhden cupissa. Minuutteja kertyi 572, joten tehokkuus oli hyvällä tasolla. Hän jatkaa Ruotsin perinteikkäässä jalkapallokaupungissa ainakin EM-kisataukoon asti, joten vielä on kevät aikaa esiintyä edukseen.

- On aina hieman vaikeaa olla asemassa, jossa valmentaja tietää, että olet lähdössä pois seurasta kolmen kuukauden kuluttua. Jos hän haluaa rakentaa jotain pysyvää, olen huono vaihtoehto siihen. Minulla on kuitenkin vielä kahdeksan sarjaottelua aikaa näyttää osaamistani ja koen, että aiemmat hyvät otteeni auttavat minua peliajan suhteen, Örebron kanssa seitsemänneksi viime kaudella sijoittunut Karjalainen pohtii.

Karjalainen ehti pelata ennen lainapestiään koronan vuoksi keskeytyneessä Hollannin pääsarja Eredivisiessä 15 ottelua, joissa hän teki yhden maalin ja syötti yhden. Hänen tulevaisuutensa Fortunassa on vielä suuri kysymysmerkki. Hän itse haluaisi kuitenkin jatkaa vielä seurassa, vaikka keskittyykin nykyhetkeen.

- En tiedä yhtään, missä pelaan neljän kuukauden päästä. Minulla on vielä yli kaksi vuotta sopimusta jäljellä ja haluan jatkaa siellä. Kauteni Hollannissa ei ollut hyvä, mutta ei se ollut huonokaan tulokaskaudeksi.

- Hyppy Veikkausliigasta on kuitenkin suuri ja olisin toivonut itseltäni enemmän maaleja. Totuin kuitenkin sarjan tempoon ja tiedän pystyväni menestymään tulevaisuudessa Eredivisiessä.

Kova kilpailu EM-paikasta

Karjalainen on ollut viimeisen kolmen vuoden aikana lähes aina mukana Huuhkajien ringissä. Teemu Pukki, Joel Pohjanpalo ja Fredrik Jensen ovat kuitenkin olleet nokkimisjärjestyksessä oululaista edellä ja viime aikoina myös Marcus Forss on kiilannut kamppailuun mukaan.

Hän itse näkee kilpailun tulevien EM-kisojen pelipaikoista vain hyvänä.

- Taistelu on erittäin kovaa, mutta luotan siihen, että minulla on ihan hyvät mahdollisuudet päästä kisoihin. Se vaatii kuitenkin onnistumisia ja maaleja täytyy tulla, että erottuu edukseen. Totta kai kaikkien tavoite on päästä EM-kisoihin.

- Paljon on pelejä kuitenkin vielä jäljellä ennen kisoja ja mielenkiinnolla odotan myös tulevia otteluita Allsvenskanissa, 13 miesten A-maaottelua pelannut Karjalainen kertoo.