Takaisin
31.8.2017 klo 21.37

HUU-TV: U19-pojat haastavat perjantaina Belgian

Jaa:

Suomen alle 19-vuotiaiden poikien maajoukkue kohtaa perjantai-iltana Belgian EM-esiturnauksen toisessa ottelussaan.

Suomi avasi turnauksen keskiviikkona kärsimällä 0-3-tappion Portugalille. Avausmaali syntyi jo kahdeksannella minuutilla Suomen henkilökohtaisen virheen seurauksena. Toisen osumansa portugalilaiset iskivät vapaapotkusta ja kolmannen rangaistuspotkusta.

Suomi käytti lyhyen väliajan ennen perjantai-iltaa palautumiseen ja uusien juonien punomiseen.

- Pääsimme avaamaan turnauksen Euroopan absoluuttisesti huippujengiä vastaan. Olimme muutamissa asioissa selkeästi perässä ja niitä meidän tulee kehittää. Meillä oli peli hyvin kasassa ensimmäisellä puoliajalla. Olimme tiiviitä ja pelasimme aika lailla niin kuin olimme ajatelleet. Tunnin jälkeen meiltä loppui kilometrit. Heillä laatu pysyi hyvänä myös vaihtojen myötä, Minihuuhkajien valmennusryhmään kuuluva Marko Rajamäki totesi.

- Näin kuitenkin pelissämme paljon hyviä asioita, joita otamme matkaan seuraavaan peliimme. Portugali oli todella Euroopan huippumaa ja niin tulevat olemaan myös Belgia ja Hollanti, luotsi lisäsi.

Belgia puolestaan avasi turnauksensa voittamalla Hollannin 2-1 Mike Trésor Ndayishimiye maaleilla.

- Belgia on Portugalia kurinalaisempia joukkue ja se voi sopia meille. Portugalin pelaajilla oli niin paljon vapauksia tehdä peliä, että me jäimme vähän perässä juoksijaksi. Toivottavasti pystymme pelaamaan ehjemmän 90-minuuttisen perjantaina.  

EM-esiturnauksessa pelataan perjantaina 1.9. kaksi ottelua. Hollanti ja Portugali kohtaavat Vaasassa klo 15 ja Belgia ja Suomi Seinäjoella klo 18.30.

Päivän ensimmäinen ottelu näytetään suorana lähetyksenä Huuhkaja-tv:ssä täällä >>

Belgian ja Suomen taisto puolestaan tulee Yle Areenasta.

Katso Huuhkaja-tv:stä Rajamäen sekä Onni Valakarin haastattelut.

Portugali-Hollanti -ottelun kokoonpanot löydät täältä.