HPS pelaa Subway Kansallista Liigaa myös kaudella 2022

Kansallisen Liigan karsintojen toisessa osaottelussa ja kauden viimeisessä kamppailussa HPS voitti NJS:n lukemin 2-0. Ottelun lopputulos varmisti HPS:lle paikan Kansallisessa Liigassa kaudelle 2022.

HPS:n molemmat maalit syntyivät ottelun toisella jaksolla

Kun avausjaksoa oli pelattu ensimmäinen kolmannes, onnistui HPS luomaan maltillisen rakentelun päätteeksi erittäin hyvän maalintekopaikan. Aino Lehtinen syötti Helmi Vapolalle kuudentoista kulmalle. Vapola haastoi taidokkaasti ohittaen NJS:n puolustajan ja tarjoili matalan keskityksen maalin eteen. Tuuli Siponen tuli taka-alueelta vastaan ja laukoi suoraan syötöstä vasurillaan, mutta pilkun tuntumasta lähtenyt kova laukaus suuntautui suoraan NJS:n maalivahdin Annika Kulhan käsiin.

Noin viisi minuuttia myöhemmin NJS onnistui luomaan vaarallisen tilanteen HPS: päätyyn. Vierailijoiden avausjakson parhain maalintekopaikka syntyi pitkästä keskityspallosta, joka leijaili HPS:n linjan yli taka-alueelle Helmi Lahtiselle. Lahtinen pääsi laukomaan boksista, mutta hieman pienestä kulmasta lähtenyt laukaus pysähtyi maalin sivuverkkoon. Avausjakson loppupuolella NJS sai ottelun ensimmäisen kulmapotkun, mutta korkeana boksiin toimitettu pallo leijaili pelaajien yli ja tilanne kuivui kasaan.

Toiselle jaksolle lähdettiin 0-0-tilanteessa. Kun ottelua oli pelattu 51 minuuttia, HPS sai kulmapotkun. Pallon kulmalipun viereen asetellut Helmi Halomo toimitti pelivälineen korkeana boksiin ja vahvasti tilanteeseen tullut joukkueen kapteeni Aino Lehtinen puski pallon vitosen viivalta vastustamattomasti oikeaan kulmaan.

Noin viisi minuuttia ottelun avausmaalin jälkeen HPS:n Emilia Ukkonen vapautti syötöllään Halomon boksiin nokikkain NJS:n maalivahdin Annika Kulhan kanssa. Kulha onnistui torjumaan hieman pienestä kulmasta lähteneen laukaukasen.

Ajassa 79’ HPS:n Ella Andbergille vapautui tilaa ja hyökkääjä eteni pallon kanssa puolenkentän yli. Andberg tarjoili Emilia Ukkoselle loistavan murtavan syötön, joka vapautti Ukkosen läpiajoon. Ukkonen ohitti vastaan tulleen Kulhan pidemmällä kosketuksella, mutta ajautui pallon kanssa päätyrajan tuntumaan. Ukkonen tarjoili matalaa keskitystä maalin edustalle ja pallo kimposi NJS:n puolustuksesta takaisin Ukkoselle. Taitava hyökkääjä otti pallon haltuunsa, kuljetti kohti keskustaa ja laukoi pallon maaliin.

HPS:n kapteeni ja ottelun avausmaalin viimeistellyt Aino Lehtinen oli iloinen Ruudun haastattelussa heti ottelun jälkeen.

- On kyllä hyvät fiilikset. Saavutettiin se tavoite, mikä tälle kaudelle asetettiin. Tavoite oli, että pelataan ensi kaudellakin Kansallista Liigaa ja onneksi se onnistui!