Honka taipui Kuopiossa – KuPS finaaliin avausjakson maaleilla

KuPS eteni lauantaina kotikentällään Suomen Cupin finaaliin kaadettuaan FC Hongan vahvan esityksen jälkeen lukemin 2–1. Palloa koko pelin hallinneen kotijoukkueen maaleista vastasivat Janis Ikaunieks ja Santeri Haarala. Espoolaisten ainokaisen iski Niklas Pyyhtiä.

KuPS–FC Honka 2–1 (2–1)

Lauantain ensimmäinen välieräottelu käynnistyi kotijoukkueen hallinnassa. Ensimmäisellä kympillä KuPS:n Urho Nissilän kaukolaukaus painui niukasti yli maalin. 16. minuutilla nähtiin ottelun ensimmäinen varoitus, kun isäntien keskikenttäpelaaja Anton Popovitchille näytettiin keltaista. Avausjakson kolmesta maalista ensimmäinen oli vuorossa 31. minuutilla. Osuma syntyi vahvan hyökkäyksen jälkeen. Ensin Popovitch jakoi laidalle Santeri Haaralalle, joka keskitti laadukkaan pallon boksiin. Keskityksen jälkeisestä irtopallosta Saku Savolainen laukoi tolppaan, josta jatkopallon verkon perukoille puttasi Latvian maajoukkuehyökkääjä Janis Ikaunieks.

Kuopiolaiset ehtivät nauttimaan johtomaalista kuitenkin vain muutaman minuutin. Honka iski pelin tasoihin ensimmäisestä varsinaisesta maalipaikastaan. Darren Smith taisteli pallon keskialueella itselleen ja nousi kuudentoista alueen kulman tuntumaan. Hyökkääjä lähetti keskityksen boksiin, jossa päivysti KuPS-puolustukselta vapaaksi jäänyt Niklas Pyyhtiä, jolla oli helppo työ puskea pallo maaliin.

KuPS siirtyi kuitenkin johtoon vielä ensimmäisen puoliajan päätteeksi. Pelikellossa oli 41 minuuttia, kun vahvasti esiintynyt Haarala puski voimalla KuPS:n suoraviivaisen hyökkäyksen päätteeksi pallon maaliin. Osuman alustivat avausmaalin tehnyt Ikaunieks ja nappikeskityksen antanut Daniel Carrillo. Jakson lopuksi kotijoukkueen Taneli Hämäläinen nappasi varoituksen.

Jos ensimmäisellä puolikkaalla tehtiin kolme maalia niin toisella jaksolla maalihanat menivät kiinni. Hiukan ennen tunnin täyttymistä KuPS:n Nissilä kaatui Hongan boksin sisällä. Kuopiolaiset odottivat rangaistuspotkua, mutta tuloksen oli kortti Nissilälle filmaamisesta. Tunnin täytyttyä espoolaisten ensimmäisen kortin nappasi kapteeni Duarte Tammilehto. Honka ei päässyt toisellakaan puoliajalla vaarallisille maalipaikoille, vaikka saikin enemmän palloa hallintaansa. Seuraavaksi 73. minuutilla MacDonald Niba otti KuPS:n kolmannen keltaisen kortin. 79. minuutilla KuPS oli lähellä ratkaista ottelun, kun Nissilän hurja laukaus pamahti ylärimaan. Lisäaikaa Kuopion Keskuskentällä tarjottiin neljä minuuttia, mutta espoolaiset eivät päässeet tasoituspaikoille. Lisäajalla kotijoukkueelta varoitettiin vielä Eetu Rissasta ja Ikaunieksia. KuPS piti maltillisesti palloa, eikä Honka päässyt tosiaan haastamaan.

Toinen jakso Kuopiossa päättyi maalittomana ja näin KuPS eteni avausjakson maaleilla Suomen Cupin finaaliin!

– KuPS pelasi hyvin, piti meidät pois pallosta ja laittoi juoksemaan pallon perässä. Maalissani sain hyvän puskun aikaiseksi, mutta eihän se nyt tällä hetkellä lohduta yhtään. Tappio harmittaa. Kokonaisuudessaan nousujohtoisesti ollaan pelattu toki, mutta on tässä vielä paljon tekemistä ennen Veikkausliiga-kauden alkua, TPS:stä Hongan riveihin täksi kauden vaihtanut Pyyhtiä kommentoi Ruudun haastattelussa.

– Huikeat fiilikset! Suomen Cupin voitto on ollut tavoitteemme ja nyt ollaan finaalissa. Tiukka matsi oli. Hallitsimme ekaa jaksoa ja Honka iski vastaan. Toisella jaksolla Honka pääsi vähän enemmän palloon, mutta pidettiin ne hyvin pois paikoilta. Oikeastaan ainoasta paikastaan tekivät ottelussa maalin. Maaleja ja peliaikaa on tullut hyvin, sitä olen tullut täältä Kuopiosta hakemaankin, KuPS:n toisen maalin tehnyt Haarala iloitsi Ruudun haastattelussa.