Honka kaatoi ONS:n selkein numeroin (RAP)

FC Honka nappasi lauantai-iltapäivän ottelussa kotonaan ONS:sta selvän 6-1 (3-1) -voiton Henni-Marika Malisen iskettyä espoolaisille peräti neljä osumaa.

Maliselle neljä maalia

FC Hongan Henni Maliselle ei hattutemppu riittänyt vaan hän kuritti ONS:iä peräti neljällä maalilla. Kun lisäksi Kiia Laine ja Marianna Tolvanen osuivat kumpikin kerran, ei voittajasta ollut epäselvyyttä. Honka tosin antoi ensimmäisen jakson lopun löysäilyllään vierailleen pienen sauman, jonka aikana Jenni Leinonen kavensi puskumaalillaan. Kotijoukkueen kannalta tauko tuli oikeaan aikaan ja tuolloin valmentaja Timo Lounio palautti pelaajansa ruotuun ja hongattaret painoivat toisen puoliajan samalla intensiteetillä kuin ensimmäisen jakson alussa.

Osaa maalintekijä syöttääkin. Tässä tarjoilu Pauliina Haaviston takaa Kiia Laineelle ja 3-0.

Honka aloitti hellesäässä pelatun ottelun vahvasti. Jo viidennellä minuutilla laittoi Anna Vlasoff vasemmalla laidalla pystyyn Henni Maliselle, joka kiersi alueella keskemmälle ohi puolustuksen ja latasi avausmaalin takanurkkaan. Eikä tarvittu kuin kaksi minuuttia lisää seuraavaan verkon heilahdukseen. Mira Lönnrot keskitti oikealta maalin eteen, josta puolustus puski pallon korkeuksiin. Onssin epäonneksi peliväline putosi takatolpalle Henni Malisen kohdalle ja päällä nikkaus tyhjään maaliin oli samalla voitto-osuma.

Jälleen kaksi minuuttia lisää ja oululaisten pirtein pelaaja, eniten emännille päänsärkyä aiheuttanut Sanna Ylianttila pääsi puolittain läpi. Vastaan tulleen Vera Variksen reaktiotorjunta lähietäisyydeltä piti kuitenkin kotimaalin vielä puhtaana.

19. minuutilla peli näytti jo ratkenneen. Hongan Taija Savolainen antoi omalta puolelta pystyyn Jenny Danielssonille, joka jatkoi välittömästi vasempaan laitaan Kiia Laineelle. Hän nousi alueen sivurajalle ja laittoi ristipallon Henni Maliselle oikealle. Malinen kiersi puolustajan ja tarjoili alueen takarajalle nousseelle Kiia Laineelle, jonka matala sijoitus meni sisään vasemman tolpan juureen.

ONS ei kuitenkaan antanut periksi vaan vyörytti hyökkäyksiään kohti otettaan löysänneen kotijoukkueen maalia. Seurauksena oli neljä peräkkäistä kulmapotkua, muutama hieno hyökkäys ja kavennusmaali.

Ensin Sini Pätsi tavoitti Sanna Ylianttilan alueen rajalta. Hän sai kahden mustapaidan ahdisteluista huolimatta jalkansa vapaaksi ja tykitti yläristikkoon, josta puolustus siivosi pallon yli päätyrajan.

Tähän väliin tuli Hongan jakson vimeinen tekopaikka, kun Jenny Danielsson laittoi pallon pystyyn alueelle pakkien välistä. Henni Malinen nousi sivulta palloon, mutta ei pystynyt vielä viimeistelemään hattutemppuaan. Tästä lankesi kiitos vastaan oikea-aikaisesti tulleelle Sarita Peltomaalle.

Seuraavaksi järjestivät Sini Pätsi ja Silva Puurunen paikan Sanna Ylianttilalle, mutta honkapuolustus torjui alanurkkavedon kulmaksi. Lopulta vieraspainostus toi tulosta. 39. minuutilla lähetti Silva Puurunen kulmapotkun vasemmalta takatolpalle, josta Jenni Leinonen puski kavennuksen sisään.

Toiselle jaksolle nosti Honka vauhtinsa alkupelin tasolle. Silti kavennusmaalistaan intoa saanut ONS sai kaksi ensimmäistä tekopaikkaa. Ensin nousi Jenni Leinonen vasemmalta ja tavoitti etunurkalta Sanna Ylianttilan. Vaikka kaksi puolustajaa roikkui Sanessa, sai hän tuikattua pallon eteenpäin, oululaisten harmiksi vain sivuverkkoon.

Seuraava paikka aukeni Jenni Leinoselle, joka katkaisi alueen kulman takana kotijoukkueen avauksen. Tykitys saman tien vei pallon niukasti ohi takatolpan.

Heti seuraavassa tilanteessa sitten karvasi iltapäivän kuningatar Henni Malinen pallon itselleen valkopaidoilta ja eteni alueelle vasemmalta, kiersi pakin oikealta ja laukoi knallin arvoisesti takanurkkaan.

Tähän maalin nitkahti ONS:n selkäranka ja loppupeli oli Hongan hurlumheitä. Heti maalin jälkeen oli Marianna Tolvasella minuutin välein kaksi paikkaa, mutta laukaukset sujahtivat ohi kummankin tolpan väärältä puolen.

69. minuutilla syötti Linda Lindqvist vasemmalta alueelle Henni Maliselle, jonka jalasta pallo pyörähti viereen Nora Heroumille. Sarita Peltomaa ryntäsi vastaan ja ehti blokkaamaan vedon.

Seuraavalla minuutilla laittoi Jenny Danielsson pystyyn alueelle Henni Maliselle, joka pyörähti ja laukoi kohti alakulmaa. Sarita Peltomaan jalkatorjunnasta pallo vietiin kulmalipulle. Nora Heroum antoi kulman maalille, josta Sarita Peltomaa nyrkkeili pallon yläputken kautta ulos.

80. minuutilla syötti Jenny Danielsson alueelle, jossa pallo kimposi pakin jalasta vasemman tolpan viereen Henni Maliselle. Hänellä oli vain puolustaja vastassa maaliviivalla ja eihän siinä hyvin käynyt, ainakaan vieraiden kannalta. Peliväline etunurkasta sisään, pelin neljäs maali, kauden seitsemäs maali sekä uran 38. liigamaali ja Henni Malinen siirtyi juhlimaan näitä vaihtopenkille.

Minuutti ennen täyttä aikaa karkasi Marianna Tolvanen läpi, mutta Sarita Peltomaan vastaantulo yllätti eikä Maru ehtinyt viedä palloa sivuun.

Mutta lopulta sai Marianna Tolvanenkin palkintonsa. Jenny Danielsson löysi hänet oikealta, josta Maru nousi alueen reunalle ja laittoi poikittaissyötön vasemmalle. Puolustus katkaisi syötön, mutta pallo kimposi suoraan takaisin maajoukkuelaiturille. Marianna Tolvanen sai jalkansa vapaaksi ja tykitti maalin kattoon kauden yhdeksännen maalinsa aivan lisäajan viimeisillä sekunneilla.

Honka esitteli ottelun lopussa jälleen uuden liigapelaajan, kun kentällä kirmasi viimeiset kaksi minuuttia varsinaista peliaikaa sekä siihen päälle neljä lisäaikaminuuttia nuori Ia-Beate Liljedahl.

Voitolla Honka kavensi kaksi pistettä eroa edellään olevaan, Kuopiossa tasapeliin jääneeseen PK-35 Vantaaseen. Sen sijaan tappio oli vieraille karvas, sillä viimeisestä yläloppusarjapaikasta käydään vielä kiivas taisto ONS:n, TPS:n ja Pallokissojen välillä.

Eikä Honkakaan ehdi kauaa pisteitä matkustelemaan, sillä jo tulevana keskiviikkona saapuu Espooseen hyvään vireeseen päässyt Pallokissat.