Hongan lopun nukahdus meinasi kostautua

FC Honka piti elintärkeät kolme pistettä Espoossa, kun Åland United kaatui luvuin 3-2. Voiton myötä ero kärkipaikkaa pitävään HJK:hon kaventui viiteen pisteeseen.

Honka oli lähes koko ensimmäisen nelivitosen hallitsevampi osapuoli. Ottelun avausmaali syntyi jo kymmenennellä minuutilla, kun Dana Leskinen laukoi vahvan nousun päätteeksi pallon tarkasti alakulmaan. Vartin kohdalla Elli Pikkujämsä tykitti kaukaa, mutta topparin kuti suuntautui jonkin verran maalin ohitse.

Vierasjoukkueen paras tilanne avausjaksolla syntyi, kun kellossa oli 29. minuuttia. Rosa Maria Herreros Ossorio pääsi laukomaan vapaasti, mutta Milla-Maj Majasaari koppasi pallon varmasti syliinsä. Enempää maaleja ei avausjaksolla nähty, joten taukoa lähdettiin viettämään Hongan 1-0 kotijohdossa.

Honka iski kahdesti noin viiden minuutin sisään ja siirtyi ratkaisevan tuntuiseen 3-0 johtoon. 50. minuutilla Leskisen millintarkka syöttö löysi takatolpalle nousseen Anni Miettusen, joka viimeisteli tarkasti pallon verkkoon ohi Anna Tammisen. 3-0 osuman iski kapteeni Milla Punsar, joka harhautti jalkansa boksin rajalla vapaaksi, ja sijoitti tolpan kautta vasempaan alakulmaan.

Åland United tuli kuitenkin vielä peliin mukaan. 82. minuutilla pallo jäi pyörimään Hongan maalin eteen, ja ylitti maaliviivan. Maalintekijäksi merkattiin lopulta Pille Raadik.

Hetken kuluttua ahvenanmaalaiset olivat jo maalin päässä. Anna Westerlund nosti pallon Majasaaren yli 85. minuutilla.

Enempää maaleja ottelussa ei kuitenkaan syntynyt, joten tärkeät pisteet jäivät Espooseen.

- Pelasimme erittäin hyvin ja hallitsimme ottelua sen 75 minuuttia. Sitten meillä tuli nukahdus ja Åland pääsi maalin päähän. Jatkoimme kuitenkin taistelua loppuun saakka ja saimme hienon voiton, kommentoi ottelun jälkeen kapteeni Milla Punsar espoolaisten sivuilla.

Voiton myötä ero sarjakärki HJK:hon kaventui siis viiteen pisteeseen. Punsar uskoo, että mestaruudesta nähdään vielä tiukka kamppailu, mutta ei mene asioiden edelle.

- Lähdemme aina ottelu kerrallaan pelaamaan ja hakemaan pisteitä. Kun viimeiset pelit on pelattu, niin näkee mihin se riittää, hän kommentoi.

Hongan kausi jatkuu kotiottelulla, sillä lauantaina 17.8. kello 16.00 alkavaan otteluun saapuu vieraaksi TPS.