Takaisin
4.9.2017 klo 22.38

Hollanti murskasi Suomen U19-pojat

Jaa:

Suomen alle 19-vuotiaat päättivät EM-esiturnauksen Vaasassa synkkään 0-9 (0-3)-tappioon.

Suomi sai otteluun todella huonon startin ja lukemat olivat 3-0 jo vajaan puolentunnin kohdalla. Vieraiden maalijuhlat saivat jatkoa heti tauon jälkeen ja kestivät päätösvihellykseen asti.

Suomi lähti otteluun vajaamiehisenä, sillä sivussa olivat loukkaantumisten ja pelikiellon vuoksi viisi pelaajaa.

- Olimme todella paljon perässä. Pallollisena pystyimme tekemään jotain, mutta puolustaminen oli iso ongelma. Jos lähdemme noin hyvää joukkuetta vastaan tekemään asioita yksitellen, niin tulos on tämän näköinen, päävalmentaja Kimmo Lipponen kommentoi.

- Ero korostui, kun väsyimme, mutta tilanne oli tämä alusta alkaen. Meidän piti tehdä asioita yhdessä joukkueena, mutta osa lähti tekemään niitä yksin. Se ei ole mahdollista Hollannin tasoista joukkuetta vastaan. Lopulta ajauduimme yksi vastaan yksi -tilanteisiin joka puolella. Tämä oli oppitunti jatkoa ajatellen.

Osa Suomen pelaajista joutui poissaolojen vuoksi hieman väärille paikoille, mutta se ei ollut ratkaiseva tekijä.

- Meidän pitäisi toimia kollektiivina. Vastustaja on joka osa-alueella yksilöinä parempia, joten emme voi lähteä kamppailemaan niin.

Lipponen myönsi olevansa pettynyt siihen, että pelaajiston selkäranka katkesi pahasti ja lukemat taululla olivat liian rajut.

-  Totta kai, tulemme juttelemaan siitä. Saamme pelata tällaisia pelejä, tällaisissa turnauksissa. Moraalimme ei voi olla tuon näköistä, vaikka olisimme 0-5-häviöllä. Meidän pitää käyttää kaikki minuutit hyväksemme.

Suomi kärsi turnauksen avausottelussa 0-3-tappion Portugalille. Belgia-ottelu oli Suomen viikon paras, vaikka tulokseksi kirjattiin 0-2.

- Belgia-ottelu oli osoitus, että voimme pärjätä yhdessä joukkueena. Se oli ottelu, mitä pystyimme viemään ja olimme aktiivisia. Meillä on mahdollisuus, mutta se vaatii jokaiselta sitoutumista peli-ideaan.

- Päästimme muutaman lapsusmaalin Portugalia vastaan, mutta ensimmäinen jakso oli ihan kelvollinen. Tästä tappiosta pitää ottaa opiksi. Tästä viedään kotiin se, että asioita pitää tehdä paremmin.

Katso Huuhkaja-tv:stä Sergei Eremenkon ja Valtteri Vesiahon haastattelut >>

Suomi-Hollanti 0-9 (0-3)
14’ 0-1 Donyell Malen
20’ 0-2 Che Nunnely
26’ 0-3 Malen
48’ 0-4 Joel Piroe
51’ 0-5 Nunnely
64’ 0-6 Noa Lang
65’ 0-7 Lang
80’ 0-8 Nick Venema
90’ 0-9 Venama

Suomen kokoonpano:
1 Luukkanen Johannes ->> 55. 12 Källman Robin
2 Mäntynen Tuure
6 Vesiaho Valtteri (c)
9 Forss Marcus
10 Ylätupa Saku 
11 Serge Atakayi ->> 83. 21 Valakari Onni
14 Eremenko Sergei
15 Kouassivi-Benissan Kevin ->> 67. 3 Räsänen Sharp
16 Voutilainen Paavo ->> 55. 13 Haukioja Martti
17 Mohamed Abukar
18 Ademi Albion ->> 46. 20 Virtanen Miko
 
Poissa kokoonpanosta:
5 Montola Juho
7 Saira Nikolas
8 Hyökyvirta Eero 
19 Mattsson Joel
22 Stavitski Timo