Takaisin
12.10.2017 klo 18.24

HJK:n Essi Sainio havittelee Respect Suomen Cupin voittoa

Jaa:

HJK:n valmistautuminen kauden huipennukseen, Respect Suomen Cupin finaaliin, on hyvässä vauhdissa.

HJK:n kapteeni Essi Sainio palaa kuitenkin vielä pyynnöstä Naisten Liigan päätöskierrokselle, HJK-TPS-ottelun vaikuttaviin loppuhetkiin.

- Muistan katsoneeni ottelukelloa 85. minuutin kohdalla, jolloin TPS oli 0-1-johdossa. Siinä hetkessä olin täysin varma, että voitamme. Mieleeni ei mahtunut sellaista vaihtoehtoa, että kävisi toisin, Sainio kertaa lopulta HJK:n 2-1-voittoon johtaneita uskomattomia loppuhetkiä seuran sivuilla.

- Tavoitteemme tälle kaudelle oli mestaruus, mutta se haave mureni. Silti synkimmälläkään kauden hetkellä emme luovuttaneet, vaan annoimme kaikkemme. Henkilökohtaisesti pronssimitali on minulle voitettu mitali ja äärettömän arvokas.

Sainio kertoo, että joukkue itse on uskonut potentiaaliinsa läpi kauden.

- Olemme puhuneet kyvykkyydestämme paljon, mutta TPS-ottelussa saimme parhaan potentiaalimme myös ulos. Olen erityisen iloinen pronssista joukkueemme kokeneimpien pelaajien puolesta. Nuorten into ja taidot ovat tässä joukkueessa täydentyneet vahvalla kokemuksella.

Bundesliigamestaruudenkin voittaneelle Sainiolle mitali Suomen pääsarjassa, Naisten Liigassa on uran ensimmäinen. Suomen Cupissa hän on kertaalleen voittanut hopeaa HJK-paidassa 2015.

Ensi lauantaina HJK tähtää Suomen Cupin voittoon Myyrmäen stadionilla PK-35 Vantaata vastaan.

- Tunnelma joukkueessa on positiivinen, odottava ja keskittyneen rento. Joukkue on tehnyt kauden aikana aivan valtavan määrän töitä niin fyysisesti kuin henkisesti. Jokainen pelaaja on työskennellyt läpi kauden jokaisena päivänä uskomattoman hienolla asenteella ja intensiteetillä, kapteeni kiittää joukkuettaan.

- Oma valmistautumiseni Suomen Cupin finaaliin etenee kuten otteluihin aina. En muuta mitään. Tämä on minulle yksi peli muiden joukossa, koska olen pelaaja, joka lähtee aina täysillä kohti seuraavaa voittoa. Ihan sama onko kyseessä treenipeli vai mestaruustaistelu, ainoa tavoitteeni on voittaa, aina.

- Toivon, että saamme klubilaiset katsomoon siivittämään meidät voittoon. Cupin pelit ovat aina poikkeuksellisia. Siitä tulee hienoa.

Myyrmäen jalkapallostadionilla lauantaina 14.10 kello 12.00 Respect Suomen Cup finaali PK-35 Vantaa – HJK.