HJK voitti runkosarjan - TPS viimeisenä ylempään loppusarjaan

Naisten Liigan runkosarja saatiin päätökseen lauantaina. Ylempään jatkosarjaan kärkipaikalta lähtee HJK.

HJK sinetöi runkosarjan voiton ottamalla 3-1 (2-0)-voiton TPS:n vieraana. Eveliina Summanen ja Linda Ruutu veivät HJK:n johtoon ensimmäisen puoliajan lopulla ja Ruutu lisäsi johtoa vielä toisella puoliajalla. TPS kiri vielä maalin päähän Milla Rantamäen ja Emmi Santamäen maaleilla, mutta HJK korjasi täyden pistepotin.

PK-35 Vantaa nappasi runkosarjan toisen paikan, kun se tasasi pisteet maalittomalla tasapelillä Åland Unitedin vieraana. Piste riitti varmistamaan Åland Unitedille yhden kotiottelun enemmän ylempään loppusarjaan.

Hienosti Mestarien liigassa tiensä 32 parhaan joukkoon raivannut FC Honka jätti Pallokissat vaille mahdollisuuksia ottaen 4-1 (1-0)-vierasvoiton. Ella-Rosa Huusko teki Hongalle ensimmäisen puoliajan ainokaisen ja tunnin kohdalla Ella Vanhanen toi Pallokissat tasoihin. Sini Vehviläinen vei Hongan taas johtoon 74. minuutilla ja sen jälkeen Jutta Rantala niittasi vielä kahdesti siivittäen Hongan voittoon.

Ilveksellä oli vielä mahdollisuudet nousta ylempään loppusarjaan voittamalla ONS:n ja toivoen samalla TPS:n tappiota. TPS:n hävittyä oman ottelunsa Ilveksellä oli jatkoavaimet omissa käsisään. Ode Fulutudilun johdolla ONS oli kuitenkin tyly emäntä ottaen 6-1 (2-0)-voiton. Fulutudilu osui peräti kolmasti ja Anna Olmala sekä Sanna Ylianttila onnistuivat kertaalleen. Ilveksen viime hetken maalista vastasi Eini Vesaniemi.

Maalipörssin ykkösnimi JyPK:n Gentjana Rochi osoitti taas vaarallisuutensa viimeistellen kaksi maali 3-0 (1-0)-voitossa TiPS:n vieraana. JyPK:sta onnistui maalinteossa myös Emmi Manninen.

Naisten Liigan loppusarjojen otteluohjelmat julkaistaan lähipäivinä. Maalikoosteen päätöskierrokselta löydät artikkelinkuvan kautta.