HJK vakuuttavaan voittoon Kuopiossa - ONS:lle iso voitto

HJK jatkaa edelleen tappioitta, kun se katkaisi KuPS:n vahvan kotivireen voitolla. Voittoihin ylsivät myös ONS, TiPS ja FC Honka.

KuPS ei ollut sitten avauskierroksen kotikentällään pistemenetyksiä kokenut ja napannut kuusi peräkkäistä voittoa, mutta HJK oli liian kova pala purtavaksi, kun sarjakärki jatkoi vakuuttavaa menoaan 4-0 (2-0)-voitolla. Ashley Riefner ja Jutta Rantala veivät vieraat kahden maalin johtoon ensimmäisellä puoliajalla ja Emmaliina Tulkki sekä Hanna Ruohomaa sinetöivät voiton toisella. Samalla HJK palasi voittojen makuun kahden tasapelin jälkeen.

TPS:n haaveet ylemmästä jatkosarjasta kokivat kovan kolauksen, kun ONS haki Turusta pisteet 2-0 (2-0)-voitolla Marie Levasseur ja Mason Summer toimivat oululaisten maalintekijöinä.

FC Honka piti pintansa IK Myranin vieraana hakemalla Alavetelistä pisteet 2-1 (1-0)-voitolla. Kaisla Karppinen osui espoolaisten kannalta hyvään paikkaan ensimmäisen puoliajan lisäajalla ja Riikka Hannula lisäsi johtoa pari minuuttia ennen tunnin täyttymistä. Sofia Matikainen toi kotijoukkueen maalin päähän toisella puoliajalla, mutta kiri ei riittänyt loppuun saakka.

TiPS vankisti asemiaan sarjakolmosena, kun se voitti Ilveksen vieraskentällä selvästi 4-0 (2-0). Ronja Isokääntä avasi maalihanat 16. minuutilla ja Jenna Topra lisäsi johtoa 20 minuuttia myöhemmin. Toisella puoliajalla Roosa Ariyo sekä Aino Martikainen kaunistelivat espoolaisten voittolukemia.

Lauantain viidennessä ottelussa JyPK ja Åland United jakoivat pisteet maalittomalla tasapelillä.

HJK jatkaa vakuuttavaa menoaan, mutta Honka ei anna siimaa ollen edelleen seitsemän pisteen päässä. TiPS vankisti asemiaan sarjakolmosena eron ollessa neljäntenä majailevaan KuPS:aan nyt neljä pistettä. ONS nousi Ilveksen kanssa tasapisteisiin ja samalla jätti IK Myranin neljän pisteen päähän.

Naisten Liiga jatkuu parin viikon päästä 10.8. Aivan laakereillaan joukkueet eivät kuitenkaan lepää, sillä Suomen Cup pyörähtää käyntiin ensi viikolla.