HJK on Suomen Cupin mestari vuosimallia 2020! – FC Inter taipui finaalissa lukemin 0–2

Suomen Cupin finaalissa Veritas Stadionilla nähtiin kaksijakoinen kamppailu, jossa palloa hallinnut FC Inter joutui lopulta taipumaan HJK:lle 0–2 lukemin.

HJK:n salamamaali vei Interin takaa-ajoasemaan

Suomen Cupin finaali sai melkoisen alun, kun HJK iski avausmaalin jo ottelun kolmannella peliminuutilla. HJK sai ensimmäisen kulmapotkun, ja pallon taakse asteli Lucas Lingman, joka lähetti matkaan sisäkierteisen potkun kohti etutolppaa. Roope Riski onnistui irtautumaan vartijoistaan ja viimeisteli etualeelta taidokkaasti yhdellä kosketuksella.

HJK:n avausmaali pakotti FC Interin takaa-ajoasemaan. HJK vetäytyi syvälle omaan päätyynsä ja puolusti välillä jopa kuuden linjassa. Avausmaalia seurasikin turkulaisten pitkä pallonhallintajakso. Ensimmäinen tilaisuus lyödä ottelu tasoihin avautui Inter-kapteeni Timo Furuholmille noin kymmenen pelatun minuutin jälkeen. Furuholmin laukaus viuhui kuitenkin niukasti yli maalin. Heti perään HJK koki pienen takaiskun, kun puolustaja Valtteri Moren joutui jättämään kentän vain yhdentoista pelatun minuutin jälkeen.

Inter pystyi ottelun alkupuolella pitämään palloa HJK:n päädyssä paljon, mutta kunnon maalintekopaikkoihin pääseminen tuotti vaikeuksia. Interillä oli ensimmäisellä puoliajalla useita kulmapotkuja ja vapaapotkuja HJK:n päädyssä, mutta suurin osa tilanteista kuihtui kasaan ennen kun tilannetta ehti kunnolla syntyäkään.

Pelikellon ehtiessä lähes puoleen tuntiin, HJK sai pitkästä aikaa aikaan pallonhallintajakson kotijoukkueen kenttäpuoliskolla. Potentiaalinen tilannekin syntyi, kun Atomu Tanaka tarjoili Riku Riskille takatolpalle, mutta viimeistely-yritys ei tuottanut tulosta. HJK:n lyhyen pallonhallintajakson jälkeen peli valui jälleen vieraiden kenttäpuoliskolle. Puoliajan viimeiseksi tilanteeksi jäi FC Interin Taiki Kagayaman jatko maalin eteen Timo Furuholmille, johon kuitenkin HJK:n maalivahti Antonio Reguero ehti jalkoineen väliin. Interin vahva painostus nosti kuitenkin turkulaisyleisön odotukset korkealle toista puoliaikaa ajatellen.

Riski rankaisi myös toisella jaksolla

FC Inter avasi myös toisen puoliajan vahvalla pelillä. Kunnolliselle maalintekosektorille pääseminen tuotti kuitenkin edelleen vaikeuksia. Puoliaika ehti vanheta vain alle kymmenen minuuttia, kun vahvasta alusta huolimatta turkulaiset joutuivat taipumaan jo kahden maalin takaa-ajoasemaan. Riku Riski voitti 1v1-tilanteen oikealla laidalla ja pääsi tuomaan pallon Interin kenttäpuoliskolle. Riski pelasi pallon keskustaan Rasmus Schüllerille, joka taas tarjoili pallon vasemmalta hyökkäykseen mukaan nousseelle Atomu Tanakalle. Tanakan laukaus pysähtyi kyllä Henrik Moisanderiin, mutta Intermaalivahti ei onnistunut liimaamaan palloa. Roope Riski haistoi tilanteen ja tuikkasi päivän toisen osumansa irtopallosta.

Tukalaan tilanteeseen joutunut Inter haki peliinsä piristystä vaihdoilla. Tässä Inter onnistuikin hyvin, ja ottelun edetessä paine HJK:n kenttäpäädyssä kasvoi kasvamistaan. Loistava tilaisuus kavennusosumalle aukeni reilun seitsemänkymmenen minuutin kohdalla. Noah Nurmi nosti pallon kulman jälkitilanteesta boksiin ja Arttu Hoskonen jatkoin puskemalla Furuholmille avopaikkaan. Veikkausliigassa maaleja mättänyt kapteeni kuitenkin sutaisi epäonnekseen  ohjauksensa takatolpalta jalallaan ohi pallosta.

FC Inter painosti kovaa ottelun loppuhetket, mutta pillin soidessa taululla komeilivat 0–2 lukemat ja HJK pääsi nostamaan Suomen Cupin mestaruuspokaalia.