HJK puristi voiton kärkikamppailusta

Tappioitta kauden aloittaneet FC Honka ja HJK kohtasivat Tapiolassa lauantaina. HJK jatkaa puhtaalla pelillä napattuaan täydet pisteet viime hetken maalilla. Lauantain otteluissa myös KuPS, Ilves ja TiPS saivat kauden voittotilinsä auki.

Hongan ja HJK:n ottelu sisälsi runsaasti jännitystä ja ratkaisu nähtiin vasta toisella lisäaikaminuutilla, kun HJK:n Jutta Rantala rankaisi viime kauden seuraansa iskemällä 3-2 (1-0)-voittomaalin. Essi Sainio oli vienyt HJK:n avausjaksolla johtoon, mutta Milla Punsar tasoitti heti toisen alkuun. Rantala vei reilun tunnin kohdalla Klubin taas johtoon ennen kuin Honka tuli tasoihin HJK:n omalla maalilla. Pisteet matkasivat kuitenkin Helsinkiin Rantalan lisäaikaosumalla.

Ilves nousi 3-2 (2-2)-voittoon ONS:n vieraana. Ottelu alkoi vauhdikkaasti, kun jo heti ensimmäisellä minuutilla Ilveksen Pipsa Saarilahti teki johto-osuman. Muutama minuuttia myöhemmin Heini Toivonen onnistui ja 19. minuutilla vahvasti kautensa aloittanut Marie Levasseur teki kotijoukkueen johtomaalin. Reilu kymmenen minuuttia myöhemmin Tuuli Enkkilä toi Ilveksen tasoihin ja viisi minuuttia ennen täyttä aikaa Roosa Tuominen viimeisteli ottelun voittomaalin.

TiPS nappasi kauden avausvoittonsa kaadettuaan sarjanousija IK Myranin vieraskentällä selvästi 4-1 (2-1). TiPS siirtyi kahdella Roosa Ariyon maalilla ensimmäisellä puoliajalla johtoon, mutta Laura Wentjärvi nostatti kotikatsomon toiveita kavennusmaalilla pari minuuttia ennen taukoa. Peli jatkui tasaisena loppuminuuteille saakka, kunnes Jenna Topra ratkaisi kahdella viime minuuttien maalillaan voiton tikkurilalaisille.

Kuopiossa käytiin mielenkiintoinen ja maalirikas ottelu, kun KuPS nappasi JyPK:ta vastaan liigahistoriansa ensimmäisen voiton numeroin 4-3 (1-1). JyPK aloitti ottelun vahvasti, kun Henna Honkanen vei vierailijat johtoon heti ottelun ensiminuuteilla. Viime kauden maalikuningatar Gentjana Rochi kuitenkin tasoitti muutama minuutti ennen taukoa. Toisen puoliajan alkuun Marina Kiskonen vei kotijoukkueen johtoon, mutta ennen tunnin täyttymistä Lavdije Begolli tasoitti. Lopullinen ratkaisu nähtiin 88. minuutilla Aino Krögerin onnistuessa maalinteossa.

Kierros paketoidaan maanantaina, kun Åland United emännöi TPS:aa.