HJK naisten Suomen Cupin mestari

HJK juhli toista peräkkäistä naisten Suomen Cupin voittoaan, kun se voitti finaalissa perjantaina Åland Unitedin 1-0 (1-0).

Ottelun ainoa maali nähtiin 15. minuutilla, kun Emmaliina Tulkki viimeisteli suoraan ilmasta voitto-osuman. HJK pelasi upean vapaapotkukuvion, jossa ei odotetusti tullutkaan suoraa vetoa, vaan kahden hämäävän pelaajan takaa kova syöttö boxiin ja sieltä keskitys maalille.

Åland United oli lähellä tasoitusta 32. minuutilla, mutta Phoetenia Brownen pusku kilpistyi ylärimaan.

HJK hallitsi ensimmäistä puoliaikaa, mutta Åland United tuli todella väkevästi toiselle puoliajalle. Pelin painopiste oli Klubin päädyssä, mutta Unitedin vedot viuhuivat pääasiassa ohi HJK:n maalin. Anna Koivunen ei joutunut torjumaan montaa palloa Klubin maalilla, mutta 66. minuutilla hän nappasi upean torjunnan, kun pallo oli viuhumassa kohti hänen vartioimansa maalin alakulmaa.

Kun ottelua oli jäljellä kymmenisen minuuttia, loppui Unitedin puhti ja painostus. HJK sai otetta peliin ja pystyi käyttämään arvokkaita minuutteja pois kellosta pallonhallintajaksoillaan. HJK myös loi aivan lopussa kaksi todella hyvää maalipaikkaa, mutta lisämaaleja ei nähty ja näin HJK juhli toista peräkkäistä Suomen Cupin voittoaan. Ottelun parhaana palkittiin HJK:n Anna Auvinen.

HJK kuittasi cupin voitosta 20 000 euron palkintosumman ja Åland United sai hävinneenä finalistina 4000 euron palkintosumman.