HJK naisten Respect Suomen Cupin mestariksi

HJK kruunattiin naisten Respect Suomen Cupin mestariksi helsinkiläisten kaadettua Myyrmäessä lauantaina pelatussa finaalissa PK-35 Vantaan niukasti 1-0 (1-0).

Ottelu alkoi finaalille tyypillisesti tasaisena, eikä varsinaisia maalipaikkoja nähty kummassakaan kenttäpäädyssä alkuminuuteilla. PK-35 Vantaa piti palloa enemmän, mutta HJK iski ensimmäisenä. 18. minuutilla nähtiin ensimmäinen todellinen maalipaikka ja tämä tuotti myös tulosta. HJK:n Ella Alakomi pelattiin vapaaksi rangaistusalueen kulmaan ja laukaus painui ohi Emma Immosen vasempaan alanurkkaan.

HJK:n johtomaalin jälkeen ote siirtyi selkeämmin PK-35 Vantaan haltuun, mutta HJK:n puolustus pysyi tiiviinä, eikä Minna Meriluodon maalilla nähty mitään tuhannen taalan paikkoja. HJK puolestaan pyrki iskemään terävästi vastaan paikan saadessaan, mutta lisämaaleja ei kummassakaan kenttäpäädyssä nähty ja tauolle mentiin HJK:n johtaessa 1-0.

PK-35 Vantaa tuli tauolta määrätietoisesti hakemaan tasoitusta ja HJK vetäytyi suosiolla ja pyrki edelleen hakemaan paikkoja vastaiskuille. Jakson edetessä pelin painopiste siirtyi yhä vahvemmin kohti HJK:n maalia, mutta PK-35 Vantaa ei löytänyt keinoja HJK:n hyvin organisoidun puolustuksen murtamiseksi ja Meriluoto HJK-maalilla hoiti loput.

HJK pelasi toisen jakson kolmella topparilla ja tähän muuriin kilpistyivät PK-35 Vantaan hyökkäykset. Vantaalaiset vyöryttivät peliä HJK:n maalia kohti loppuun saakka ja pääsikin lisäajalla lähelle tasoitusta, mutta Sanna Saarisen pusku kilpistyi ylärimaan. Näin HJK pääsi kovan taistelun päätteeksi juhlimaan Respect Suomen Cupin mestaruutta 2017.